Musliju: Spomenik se neće rušiti, niti izmeštati!

- Albanci neće dozvoliti pomeranje ili rušenje spomenika poginulim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa. Probaćemo da ga legalizujemo - kaže lider Pokreta za demokratski progres

  • 13

Lider Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju je nakon zajedničkog sastanka s liderima albanskih partija s juga Srbije u Preševu izjavio da Albanci neće dozvoliti pomeranje ili rušenje spomenika poginulim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa.

Musliju, član Koalicije Albanaca preševske doline, koja ima jedno poslaničko mesto u Skupštini Srbije, izjavio je da je na sastanku albanskih lidera dogovoreno da "nema pomeranja spomenika poginulim pripadnicima OVPBM" i da će "danas biti sednica Skupštine Opštine Preševo koja će spomenik legalizovati".

- Na sastanku u Preševu razmotrili smo i nalog inspekcije Ministarstva pravde koji je stigao u opštinu Preševo da spomenik OVPBM bude uklonjen, na šta imamo pravo žalbe. Opštine u Srbiji imaju zakonsko pravo da legalizuju spomenike na svojoj teritoriji i to će danas učiniti odbornici SO Preševo - kazao je Musliju.

Sastanku u Opštini prisustvuju predsednik Partije za demokratskeo delovanje Riza Halimi, predsednik opštine Preševo i Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa, Pokreta za demokratski progres Jonuz Musliju, Demokratske unije doline Skender Destani, Demokratske unije Albanaca Rahmi Zuljfiju i Demokratske partije Nagip Arifi.

Sastanku prisustvuje i načelnik opštinske uprave Muhamed Abdulahu.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgd

    16. januar 2013 | 15:44

    Hoce li neko konacno reagovati ,dokle ce nas ponizavati ?!

  • aleksa

    16. januar 2013 | 14:46

    docice albanci do beograda ali tada ce biti kasno da se srbi probude... oni na kim dole ruse srpske spomenike a mi njiho ne smemo i ne diramo,bravo bravo srbijo ovo je korak za EU.... bravo vlado samo napred :)) svima bi ja nož pod gr.klj.an smradowi jedni

  • SRPKINJA do koske!

    16. januar 2013 | 14:42

    Aa je li ? Ko to kaze !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA