SASTANAK: Vučić sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije

Cilj susreta je upoznavanje prvog potpredsednika Vlade Srbije sa članovima Agencije, razgovor o planovima za buduću saradnju i eventualnim predmetima

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije zadužen za borbu protiv korupcije i kriminala Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Agencije za borbu protiv korupcije.

Na sastanku sa Vučićem bili su vršilac dužnosti direktora Agencije Tatjana Babić, kao i Zoran Stojiljković i Zlatko Minić iz te Agencije, a cilj sastanka je bilo upoznavanje prvog potpredsednika Vlade Srbije sa članovima Agencije, razgovor o planovima za buduću saradnju i eventualnim predmetima.

Teme sastanka bile su i izmene Zakona o Agenciji i način izrade Strategije za borbu protiv korupcije.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korpucije Zoran Stojiljković ocenio je da je sastanak bio vrlo koristan i istovremeno najavio moguće izmene nekih od zakona koji su vezani za tu borbu.

- Bio je vrlo produktivan i koristan razgovor do koga je verovatno trebalo da dođe i ranije. Pokazali smo punu meru razumevanja za potrebu strateške borbe protiv korupcije i dobili smo snažnu podršku da se Agencija najaktivinije uključi u izradi nacionalne strategije samim tim što je ona odgovorna za nadzor nad realizovanjem strategije - rekao je Stojiljković.

Čelnica Agencije tatjana babić je ranije podsetila da je to telo uputilo Ministarstvu pravde i državne uprave dopis u kome je navedeno šest minimalnih preporuka koje bi taj dokument morao da sadrži.

- Agencija će u svakom slučaju, imala ili ne aktivno učešće u izradi strategije, svoj posao raditi. Bilo kakva strategija da bude doneta, nadziraćemo njeno sprovođenje - rekla je Babić.

Podsetimo, Savet za borbu protiv korupcije je, takođe, ranije pozvao Vučića da se sastane sa članovima ove grupe.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan Belić

    17. januar 2013 | 15:19

    35'r

  • giant

    17. januar 2013 | 17:18

    Da je sreće da se za direktora agencije izabere upravo Tatjana Babić, da se izaberu novi, moralniji članovi Odbora agencije kao i da se uposle svi oni kadrovi iz nekadašnjeg Odbora za sprečavanje sukoba interesa javnih funkcionera. Do sada je ex direktorka zapošljavala u stručnu službu sebi bliske ljude, protivno principu profesionalnih zasluga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA