DENIO: Srbija na dobrom putu da dobije datum

- Mislim da stvari idu u dobrom pravcu, dijalog Beograda i Prištine se dobro odvija i mislim da se u ovakvim okolnostima stiču uslovi za pozitivan odgovor - rekao je ambasador Francuske u Beogradu

  • 2

Francuska podržava Srbiju na putu ka EU i zalaže se za dobijanje datuma početka pregovora čim budu ispunjeni uslovi koje je postavio Brisel, a pošto se dijalog Beograda i Prištine dobro odvija, čini se da se stiču uslovi za pozitivnu odluku, rekao je ambasador Francuske u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio.

- Zalažemo se za početak pregovora - naravno, u okviru zaključaka Saveta ministara EU od 11. decembra, što znači kada uslovi navedeni u zaključcima budu ispunjeni. Mislim da stvari idu u dobrom pravcu, dijalog Beograda i Prištine se dobro odvija i mislim da se, u ovakvim okolnostima, stiču uslovi kako bi odgovor bio pozitivan - rekao je ambasador Francuske u Beogradu.

Denio je podsetio da je Francuska podržavala napredak Srbije ka EU od samog početka procesa evrointegracija, "ponekad na veoma odlučan način pošto smo, u okviru iskrenog dijaloga s našim nemačkim prijateljima, morali da izvršimo snažan pritisak radi potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom pre nekoliko godina".

Francuska je, prema njegovim rečima, i početkom 2012. godine odigrala važnu ulogu kako bi Srbija dobila status kandidata.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nezadovoljština

    18. januar 2013 | 20:46

    Je l' pita neko mene želim li u EU ili ovde služim samo da postojim zbog poreza?

  • Nascimento

    18. januar 2013 | 17:43

    Svi znamo da nemacka vodi glavnu rec - a svabe nazalost nemaju tako slabo pamcenje ko mi :/

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA