Petrović: Đilas vodi revanšističku politiku u stranci

- Lider DS Dragan Đilas vodi revanšističku unutarstranačku politiku umesto da predloži jasnu politiku stranke, i zbog toga traži moje isključenje iz DS - kaže Dušan Petrović

  • 3

Član DS Dušan Petrović izjavio je da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz stranke izjasniti onda kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe.

- Lider DS Dragan Đilas vodi revanšističku unutarstranačku politiku umesto da predloži jasnu politiku stranke, i zbog toga traži moje isključenje iz DS. Umesto debate o suštinskim državnim pitanjima, Đilas nastoji da iz DS protera drugačije političko mišljenje i zahtev za otvorene diskusije - rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, Đilas, koji je bio prvi na izbornoj listi DS na parlamentarnim izborima, na kojoj su takođe bili i svi članovi prethodne Vlade, treba da objasni građanima Srbije da li ih je u predizbornoj kampanji obmanjivao pozivajući ih da glasaju za tu listu.

- Predložio sam Demokratskoj stranci politiku preuzimanja inicijative za sprovođenje ustavnih promena, koje bi suštinski decentralizovale Srbiju i dovele do toga da centralna Srbija, Vojvodina i Beograd imaju istovetne nadležnosti i institucije - dodao je on.

Lider demokrata saopštio je posle sednice Predsedništva u Despotovcu da je u skladu sa Statutom stranke pokrenuo disciplinski postupak protiv svih onih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora DS, i da očekuje da organi stranke isključe Petrovića ukoliko on ne bude želeo da vrati poslanički mandat.

- Onaj ko ne poštuje odluke Glavnog odbora, taj se sam isključio iz DS, a sve ostalo je tehnika. Informisao sam Predsedništvo da sam u skladu sa Statutom pokrenuo disciplinski postupak, odnosno zahtevao od organa stranke da ga pokrenu za sve one koji ne poštuju odluke GO DS - rekao je Đilas.

(D. Z. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    18. januar 2013 | 22:29

    Ma kakav revanšizam?! Znaju se pravila ponašanja u stranci. Ako si izabrao da budeš član, onda treba i da poštuješ statut i odluke iste, prosto ko jedan i jedan. Đilas je beskompromisan i tako i treba, inače se nikada neće uvesti u red. A definitivno da je u DS poslednjih godina opšte rasulo i da radi kome šta padne na pamet.

  • Andjelija Petković

    18. januar 2013 | 23:25

    Bože, osetljivog li čoveka. Ili da pitamo malko Šapčane zbog čega je ovako kako jeste? Sramota, bre.

  • Milan

    19. januar 2013 | 10:47

    Eh da je Tadic bio snazniji i da je sklonio ljude poput Petrovica od sebe i stranke, DS ne bi pokazala los rezutat. Ovako ostaje da dam podrsku Djilasu. U pravu je i sto raspusta odbore. Uspavali se ljudi a mnogi su stranacki dobili i funkcije u svojim mestima, ali su zaboravili kako su dotle stigli da za koga treba da rade sve vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA