SELAKOVIĆ: Meron se cinično smejao na pitanje o "Oluji"

- Izbegavao je da mi tokom razgovora odgovori i treći put kada sam postavio to pitanje. Posle je rekao da je za sve krivo Tužilaštvo, a Tužilaštvo da je kriv sud - kaže ministar pravde

  • 3

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da predsednik Haškog tribunala Teodor Meron nije odgovorio na pitanje ko je kriv za zločine nad Srbima u "Oluji", već da se samo cinično nasmejao.

- Izbegavao je da mi tokom razgovora odgovori, i na treći put kada sam postavio to pitanje, on se samo cinično nasmejao. Posle je rekao da je za sve krivo Tužilaštvo, a Tužilaštvo da je kriv sud... - rekao je Selaković u "Utisku nedelje" na televiziji B92.

On je naveo da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tokom razgovora rekao da će u granicama svoje nadležnosti i mogućnosti sagledati uslove za otvaranje revizije postupka protiv generala Anta Gotovine i Mladena Markača, koji su oslobođeni odgovornosti za zločine u "Oluji".

Selaković je podsetio da je delegacija Ministarstva pravde tokom prošlonedeljne posete izrazila nezadovoljstvo presudama tog suda i postavilo pitanje odgovornosti za 1.700 ubijenih Srba u "Oluji" i na hiljade proteranih i raseljenih Srba iz Hrvatske.

(I. M. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    21. januar 2013 | 12:18

    Kako je smesan ovaj deda isamarao bih ga.

  • KKK

    21. januar 2013 | 13:27

    oprostite jednom sterom - MORONU-

  • gane

    21. januar 2013 | 15:55

    treba biti muskarac I primiti samar...ako treba I stotinu samara....a onda sve likove slicne Meronu zive zakopati....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA