OMLADINA DS: Smenite ministra Bačevića

Mlade demokrate traže da se ministru prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja oduzme pasoš da ne bi zadužio zemlju za "fantaziju kanal Dunav-Morava-Vardar"

  • 1

Demokratska omladina predložila je Vladi da smeni ministra Milana Bačevića i oduzme mu pasoš da ne bi zadužio zemlju za "fantaziju kanal Dunav-Morava-Vardar".

- Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja bi danas trebalo da bude u poseti Kini i namerava da državu zaduži za projekat koji nisu podržale ni Makedonija ni Grčka, dok takođe najavljuje sporazume i kredite za izradu projekta koji, po njegovoj proceni, košta oko 12 milijardi evra - saopštila je Demokratska omladina.

Kada bi se Srbija toliko zadužila, dodaje se u saopštenju, sigurno bi bankrotirala "što bi uništilo budućnost mladih koji bi ceo život potrošili na vraćanje besmislenog kredita".

- Demokratska omladina predlaže Vladi da ministra smeni dok je njegova fantazija još samo u povoju, kako građani ne bi pretrpeli veću štetu od njegovog delovanja. Sve eventualne posledice posete ministra, ukoliko mu ne oduzme pasoš, Vlada može da pripiše greškama u razumevanju, što je u sadašnjoj vladajućoj koaliciji čest slučaj - navodi se u saopštenju.

Kako je ranije najavljeno iz ministarstva, Bačević će u Kini boraviti do 27. januara, gde će sa predstavnicma kineskih kompanija razgovarati o izgradnji plovnog kanala Beograd-Solun. Predvidjeno je da taj infrastrukturni projekat prolazi kroz Srbiju, Makedoniju do luke Solun u Grčkoj.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nenco

    21. januar 2013 | 12:11

    Vise ne ukljucujem mozak samo vidim protiv cega je omladina LDP-a i DS-a i znam da je to ustvari u interesu Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA