JAHJAGA: Skrnavljenje srpskog groblja neprihvatljivo!

- Oštećenje grobalja je u suprotnosti sa vrednostima ksoovskog društva i tradicijom tolerancije i poštovanje među ljudima, religijama i razlićitim kulturama - kaže predsednica Kosova

  • 5

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga osudila je oštećenje pravoslavnih grobalja ocenjujući to kao neprihvatljiv i čin koji se ne može tolerisati.

"Oštećenje grobalja je u suprotnosti sa vrednostima ksoovskog društva i tradicijom tolerancije i poštovanje među ljudima, religijama i razlićitim kulturama", kaže se u saopštenju kabinet predsednice Jahjaga.

Kabinet predsednice Kosova je pozvao organe reda da pronađu i privedu pravdi izvršioce ovog vandalskog čina.

Vlada Kosova je saopštila da je svaki čin nasilnog oštećenja grobalja srpske zajednice u punoj suprotnosti sa tradicijom i zakonima na Kosovu, institucionalnim opredelenjem Kosova za afirmaciju evropskih civilizacijskih vrednosti i punoj suprotnosti sa legitimnim interesima Albanaca u Preševskoj dolini.

- Vlada Kosova poziva građane Kosova i Albance u Preševskoj dolini da sve svoje građanske i isntitucionalne reakcije izražava u demokratskom i civlizacijskom duhu , ne podpadajući pod provokacije Vlade Srbije - kaže se u saopštenju kosovske vlade.

"Alijansa za budućnost Kosova je, takođe, izrazila "duboko negodovanje" zbog vandalizma na pravoslavnom groblju u Klokotu i u Prizrenu", kaze se u saopštenju AZBK.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA