DABLIN: Srbiji da se odredi datum pregovora

Srbija nije nikada bila bliže otpočinjanju pregovora sa EU, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić na sastanku ministara evropskih poslova zemalja članica Unije

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić ocenila je da Srbija nije nikada bila bliže otpočinjanju pregovora sa EU i dodala da je od svojih evropskih kolega dobila punu podršku za proevropsku politiku nove Vlade, kao i za nastavak dosadašnjeg uspešnog dijaloga sa Prištinom.

- Srbija nije nikada bila bliže otpočinjanju pregovora sa EU, a proces proširenja se nastavlja, što će za Irsku, kao predsedavajuću EU, biti jedan od glavnih prioriteta - glavni su utisci sa današnjeg sastanka ministara evropskih poslova zemalja EU, saopšteno je iz kabineta Grubješićeve, koja boravi u Dablinu.

Potpredsednica vlade predstavljala je Srbiju na sastanku ministara evropskih poslova zemalja članica Unije, na kojem su se ministri saglasili da je politika proširenja jedna od najuspešnijih evropskih politika.

Irska ministarka za Evropu Lusinda Krejton kaže da se Dablin nada da će tokom predsedavanja EU sa Srbijom biti dogovoren datum početka pristupnih pregovora.

Krejton je rekla da se Irska nada da će tokom ove godine zemlje koje teže članstvu u EU ostvariti napredak na tom putu, preneo je danas na svom sajtu list Ajriš tajms.

- Nadamo se da ćemo moći da se dogovorimo o datumu za početak pristupnih pregovora sa Srbijom - kazala je Krejton.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA