NVO: Vučić i Dačić da osude Selakovićevo ponašanje

Nevladina organizacija "Kuća ljudskih prava" uputila je danas otvoreno pismo premijeru i prvom potpredsedniku Vlade sa zahtevom da osude izjave ministra pravde u gostovanju u emisiji "Utisak nedelje"

  • 9

Kuća ljudskih prava, udruženje koje okuplja mrežu nevladinih organizacija, uputila je danas otvoreno pismo premijeru Ivici Dačiću i potpredsedniku vlade Aleksandru Vučiću sa zahtevom da osude ponašanje ministra pravde Nikole Selakovića u jučerašnjem "Utisku nedelje" televizije B92.

Kako se navodi u pismu, u toj emisiji je predsednik SNP Naši Ivan Ivanović pretio silom, uključujući pretnje mučenjem, sakaćenjem i ubistvom, osnivačici i predsednici Helsinškog odbora za ljudska prava Sonji Biserko i svima koji kažu da je Kosovo nezavisno.

- Umesto da zaštiti Biserko, Selaković ju je izjednačio sa Ivanovićem, koji je eksplicitno potvrdio da stoji iza svoje izjave da svako ko kaže da je Kosovo nezavisno neće ostati samo bez jezika, nego i bez glave - navodi se u pismu.

- Molimo vas da jasno kažete da niko zbog javno izgovorenih reči ne sme da bude ubijen, da ne sme da mu bude prećeno smrću i nasiljem, i da državni organi, pre svega pravosudni sistem, moraju da zaštite sve građane kojima se preti na ovaj način - stoji u otvorenom pismu.

- U iskrenost vaših reči da državni organi žele da pokrenu istragu protiv organizacije Naši, verovaćemo tek kad javno osudite nastup ministra Selakovića u emisiji 'Utisak nedelje" - navodi se u pismu.

(M. B. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    21. januar 2013 | 21:33

    OBO СУ ЛАЖИ , НИЈЕ СЕЛАКОВИЋ ПРЕТИО НИКОМЕ , НИЈЕ НИКОГА ШТИТИО НЕГО ЈЕ ОНОЈ РУГОБИ И ВЕШТИЦИ И КРВОПИЈИ СОЊИ БИСЕРКО РЕКАО ДА СВАКО ИМА ПРАВО НА СВОЈЕ СТАВОВЕ И СВОЈЕ МИШЉЕЊЕ ИСТО КАО ИЗДАЈНИЦИ КАО ШТО СУ И ОНИ ,!! ПОГЛЕДАЈТЕ Б92 СНИМАК (ЕМИСИЈЕ УТИСАК) И УВЕРИЋЕТЕ СЕ САМИ ДА ЈЕ ЛАЖ ДА СЕ ОН ПРОТИВУСТАВНО ИЗРАЗИО И НЕКОГ УВРЕДИО!! ЧАК ЈЕ ЛЕПО КАКО ОН ПРИЧА И КАКО ПОСТУПА КОРЕКТНО ПРЕМА СВИМА

  • OOUR

    21. januar 2013 | 21:39

    Selaković je moj brat ;-) Rekao je ono sto vecina u Srbiji misli. Pozz

  • Sava M.

    21. januar 2013 | 22:23

    Nikola Selakovic je vrlo korektno nastupio u emisiji "Utisak nedelje", njegovi stavovi koje je izneo u emisiji zasluzuju samo pohvale i postovanje. Na ceste provokacije tokom emisije odgovarao je vrlo argumentovano i tolerantno. "Nasi borci za ljudska prava" su ostavili vrlo zalostan utisak, samo su provocirali i upotrebljavali otrcane i cinicne fraze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA