Drašković: Miloševićev Gebels svedok saradnik?

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da se bivši šef DB Radomir Marković, koji je osuđen na 40 godina zbog ubistva članova SPO i Ivana Stambolića, nudi kao svedok saradnik za ubistva novinara

  • 5

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da se bivši šef DB Radomir Marković, koji je osuđen na 40 godina zbog ubistva članova SPO i Ivana Stambolića, nudi kao svedok saradnik za ubistva novinara.

Prvi čovek SPO napisao je na svom Tviter nalogu: "Rade Marković, zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj Magistrali i ubistva Ivana Stambolića osuđen na 40 godina, uskoro na slobodi".

 

On je potom dodao: "Biće svedok saradnik i otkriti specijalnom tužilaštvu sve ono sto tužilaštvo već zna i godinama drzi u fijokama".

 

Drašković kaže da se Marković ponudio kao svedok saradnik u rasvetljivanju ubistva Slavka Ćuruvije, Dade Vujasinović, Milana Pantića i Momira Gavrilovića.

- Marković će detaljno opisati koja je sve ubistva organizovao, a zločini za koje je osuđen biće bačeni pod noge i ubica oslobođen. Genijalna strategija službi bezbednosti: Miloševićevog Gebelsa osloboditi, a kao jedine krivce označiti Miloševića i njegovu suprugu Miru Marković. Milošević je mrtav, a Mirjana ruska državljanka, nedostupna pravdi Srbije. Po tom scenariju na slobodu može i Legija i sve druge ubice - napisao je na Tviteru lider SPO, koji je jedini preživeo atentat na Ibarskoj magistrali.

On je još naveo da je u pripremi tog poduhvata promenjen Zakon o krivičnom postupku, s tim da sledi još jedna izmena kako bi Marković ove godine izašao na slobodu.

Podsećamo da je u Krivičnom zakoniku koji treba da stupi na snagu u oktobru ukinuta odredba da onaj ko je osuđen na 40 godina zatvora može da postane svedok saradnik.

Marković je, prema sudskim zapisnicima, pristao da bude svedok saradnik za ubistvo Ivana Stambolića kao i da priča o atentatu na Draškovića u Budvi. Tada je i dao iskaz o ta dva zločina, u kojima je kao naručioca označio Slobodana Miloševića.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sotona

    23. januar 2013 | 12:28

    Slobo ,kad pogledam ovog lika , kajem se što sam išta loše pomislio o tebi.

  • Dragan

    23. januar 2013 | 13:49

    "Sotono" ne cudim se tome sta si napisao, jer taj koga branis je najveca "sotona" koja je uzjahala srpski narod u poslednjih 100 godina, tako da se uopste ne cudom sto ga branis.

  • vasko

    23. januar 2013 | 13:58

    Najveći grešnik Srbije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA