ĐILAS: Neću dozvoliti unutarstranačke sukobe

Lider demokrata naglašava da red i pravila moraju da se znaju i oni koji ne sprovode tu politiku treba sami sebe da isključe iz stranke

  • 1

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je večeras da u toj partiji neće dozvoliti funkcionisanje više centara i različitih politika, već će insistirati da svi njeni članovi poštuju odluke Glavnog odbora i drugih organa.

Đilas je rekao da će odluke najviših stranačkih organa jednako obavezivati i njega i svakog drugog člana DS-a, bez obzira na to šta misli o njima i da li mu se sviđaju.

Prema njegovim rečima, u DS-u demokratija će biti veća nego u drugim stranakama i svi će imati prava da kažu šta misle, pa čak i da kritikuju funkcionere partije u medijima, ali da red i pravila moraju da se znaju i da su oni koji ne sprovode tu politiku "sami sebe isključili iz stranke".

- Za mene promene u stranci nisu personalne promene. Stranački organi će imati priliku da kažu šta imaju i o Dušanu Petroviću i o Vuku Jeremiću a da li će posle toga neki poslanici da postanu samostalni poslanici, nije mnogo važno - rekao je on.

Đilas je rekao da DS više nema vremena da se bavi unutarstranačkim sukobima jer ima zadatak da povrati poverenje građana koje je izgubljeno na prethodnim izborima.

Predsednik demokrata rekao je da je cilj reforme DS-a da se predsednička ovlašćenja prebace na Glavni odbor i da se ponovo stekne izgubljeno poverenje onih građana koji su za tu partiju glasali 20 godina.

On je dodao da je potrebno da DS povrati status nacionalne institucije, a da je to moguće jedino ako se vrati poverenje nekadašnjih glasača, ali i intelektualaca i takozvanih "belih listića".

- Moramo da ponovo dobijemo poverenje onih koji su bili uz DS i verovali u ideale evropske Srbije i prosperitet. Oni i dalje veruju u te stvari samo ne veruju da DS to može da sprovede - rekao je Đilas, i dodao da je zadatak da se to u narednom periodu promeni.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    24. januar 2013 | 01:56

    Ти ћеш ускоро као и Мишковић...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA