HARADINAJ: Srpski sam naučio u JNA, pa obnovio u Hagu

Tokom posete Gračanici nekadašnji lider OVK je uglavnom govorio na srpskom jeziku, jer je, kako je rekao, želeo da pokaže poštovanje prema svom domaćinu i Srbima koji tamo žive

  • 13

Srpski jezik sam naučio u vojsci, u JNA, posle sam ga zaboravio, ali sam ga obnovio u Tribunalu u Hagu, rekao je nekadašnji vođa OVK Ramuš Haradinaj tokom današnje posete Gračanici, gde je razgovarao sa gradonačelnikom Bojanom Stojanovićem.

Haradinaj je tokom obilaska Gračanice najvećim delom govorio na srspkom jeziku pošto, kako je rekao, želi da pokaže poštovanje prema svom domaćinu i Srbima koji žive u Gračanici.

Haradinaj je istakao da je dijalog premijera Srbije i Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, veoma bitan za normalizaciju odnosa sa Srbijom, a posebno za poboljšanje uslova života Srba na Kosovu.

Formiranje Fonda za sever Kosova, gde će se slivati prihodi sa prelaza između Kosova i Srbije, Haradinaj je ocenio kao odličnu mogućnost za pomoć građanima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • siptar Srbija

    24. januar 2013 | 17:38

    Svaki albanac Srbije treba da zna srpski jezik, i ako sam Albanac , moja Drzava zove se SRBIJA...

  • bosanac iz R.srbije.

    24. januar 2013 | 18:08

    Svaki drzavljan srbije mora da brani i stit svoju zemlju -srbiju . haradinjaj. Je ratni zlocinac i nista drugo .

  • DAČA-ČODRA

    24. januar 2013 | 20:44

    Ako baklavu još uvek zoveš BAKLjAVA onda ga nisi dobro obnovio. Koliko poštujete Srbe dokazali ste na bezbroj fotografija na kojima u rukama držite glave srpskih vojnika i policajaca, sa tim istim glavama igrate fudbal po prašini, dok kožu srpskom policajcu derete i gulite kao ovnu i terate ga da peva srpsku pesmu da ga kolege čuju u nemoći njegovoj, a posle svega telefonom nazovete njegovu majku i obavesti je da ste joj sina zaklali i glavu odsekli uz osmeh cinični. Stim tvojim poštovanjem si nam dovoljno pokazao kolika si cinična, bezbožna i krvoločna životinja. A kada te sve te mučene duše kroz san tvoj nemirni budu progonile i u pakao terale, videće se da i u snu takvi kao ti nemaju poštovanja prema Srbima. Dobro je da znaš ko je domaćin a ko gost u SVETINjI SRPSKOJ. A pošto su Srbi domaćini onda ćeš morati s'tim da se pomiriš kad-tad ANTIHRISTE SIROTI. SSOOTTOONNOO!!! POZDRAV ZA SVE ČESTITE SRBE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA