TADIĆ SASLUŠAN: Trebalo je da penzionišem Tomića

Bivši predsednik Srbije pred sudijom Prvog osnovnog suda proveo je oko sat vremena, a nakon suđenja je rekao da smatra da je bio u pravu kada je prevremeno penzinisao načelnika Uprave za bezbednost vojske Srbije i Crne Gore. Tomić nije prisustvovao saslušanju

  • 0

Bivši predsednik Srbije i počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić kaže da i dalje misli da je bio u pravu kada je 2003. godine, kao ministar odbrane, penzionisao načelnika Uprave za bezbednost vojske Srbije i Crne Gore Aca TomićaSaslušanje Tadića po tužbi Tomića završeno je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, a Tomić nije bio prisutan.

Tadić je prostorije Prvog osnovnog suda stigao oko 10 časova, a kada je sat vremena kasnije saslušanje bilo gotovo, bivši predsednik Srbije rekao je da stoji iza svih svojih odluka.

- I dalje mislim da sam apsolutno u pravu i stojim iza odluke da penzionišem Tomića. Problem je u tome što je Tomić uveren da je penzionisan da bi mogao da bude uhapšen u toku "Sablje". Ništa dalje ne želim da komentarišem, da ne bih uticao na sud, koji treba nezavisno da radi svoj posao - rekao je Tadić.

Takođe, počasni predsednik DS nije želeo da odgovara na pitanja koja se tiču stanja u njegovoj stranci.

- Mislim da je i za mene i za građane Srbije najbolje da ja više ne komentarišem dnevnopolitičke događaje u Srbiji - rekao je Tadić.

Saslušanje je vodila sudija Snežana Ilić, koja će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Tadića.

ADVOKAT TOMIĆA: Tadić je zloupotrebio položaj

Tomić tereti bivšeg predsednika Srbije da je kao ministar odbrane počinio zloupotrebu položaja jer je njegovom odlukom penzionisan pre neosnovanog hapšenja u akciji "Sablja". Međutim, Tomić se nije pojavio u sudu, jer je zbog problema sa srcem hospitalizovan na VMA. Advokat Tomića Goran Petronijević objasnio je neke navode optužbe.

- Tadić je izašao iz svojih ovlašćenja jer je dao ukaz o prevremenom penzionisanju iako je to bilo u nadležnosti Visokog saveta sudstva i predsednika. Inače, po osnovu odštete moj klijent je od države dobio tri miliona dinara, a ne šest, kako navode mediji - rekao je Petronijević.

Saslušanje generala Tomića zakazano je za 31.januar.

(M. Batinić / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA