UGLJANIN UCENJUJE ZBOG "FOTELJA"? Vlast ne plaše ministrove pretnje

Ministar bez portfelja navodno od partnera traži mesta pomoćnika u ministarstvima za svoje ljude i potvrdu toga posebnim sporazumom. U vladajućoj koaliciji tvrde da su bili i da će biti korektan partner SDA, ali da su pojedini ministrovi zahtevi - nerealni

  • 2

Lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin zapretio je svojim partnerima da će napustiti Vladu ako u roku od tri dana ne bude potpisan sporazum o učešću njegove partije u vlasti koji garantuje poboljšanje položaja Bošnjaka u Srbiji.

- Nemam motiva da boravim u Vladi ako se stanje ne popravi - kazao je, između ostalog, ministar bez portfelja, koji se požalio zbog teškog ekonomskog stanja i lošeg odnosa policije i sudstva prema Bošnjacima.

Međutim, kako piše list "Novosti", čak i ako Ugljanin podnese ostavku na ministarsko mesto i sa svojom SDA izađe iz vladajuće koalicije, kabinet Ivice Dačića imaće većinu u Skupštini od 142 poslanika.

Iako je Ugljanin kao zvaničane razloge za "pobunu" naveo potpisivanje sporazuma i poboljšanje položaja Bošnjaka, "Novosti" nezvanično saznaju da ima i drugih motiva. Kako prenose izvori tog lista, Ugljanin od partnera traži mesta pomoćnika u ministarstvima za svoje ljude, direktorske fotelje u javnim preduzećima, kao i da se sve to potvrdi posebnim sporazumom.

U vladajućoj koaliciji tvrde da su bili i da će biti korektan partner SDA, ali da su pojedini Ugljaninovi zahtevi - nerealni. Spremni su na razgovore sa njim, ali ne i na ucene, pošto i bez njegova dva poslanika imaju jaku podršku u Skupštini.

Branko Ružić, šef Izvršnog odbora SPS, uveren je u kompromis.

- Ugljaninovu izjavu sagledavam kao apel kojim se ukazuje na potrebu da se realizuje nešto što je dogovoreno pri formiranju Vlade - kaže on, dok je Marko Selaković, portparol URS-a, rekao da ova vlada radi timski i da se u njoj razgovorom rešavaju svi nesporazumi.

Stranku demokratske akcije na parlamentarnim izborima u maju podržalo je 27.708 građana. S obzirom na to da su manjinska partija i da moraju da "preskoče" samo prirodni prag,to im je bilo dovoljno za dve stolice u Parlamentu.

(M. R. / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ND.SANDZAK

    25. januar 2013 | 10:48

    Bez Sulejmana srpska vlada nema vezu sa Turskom jer i dosad su sve zavrsavali sa turcima samo preko Suljka tako da ce vlada morat ispunit zehteve svom ministru jer Srbija bez Turske nemoze ni da mrdne.Inace svima u Sandzaku a i dalje je poznato da je Sulejman u veoma bliskim odnosima sa Erdoganom predsednikom Turske i to mu je odrzalo fotelju u srpskoj vladi inace covjek ima vilu u Turskoj u vrednosti od 7miliona evra.....ako to nekog zanima....

  • ajkula

    25. januar 2013 | 15:18

    uvek se sve vrti oko fotelja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA