Knežević: Pajtić je kao Tači!

- Republička vlada jednako brine o svim svojim građanima i ukupnim ekonomskim interesima države, a time i Vojvodine. Problem je u tome što pokrajinska vlada Vojvodinu očigledno ne doživljava kao deo Srbije - rekao je Knežević

  • 0

Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je da će i paori moći da kupe kombinate i da bi za tu kupovinu mogli da dobiju kreditnu podršku od države.

Ministar je današnjem novosadskom "Dnevniku" rekao da ostaje pri ponudi da seljaci mogu da kupe preostale kombinate po ceni i uslovima koje je ponudila "Al Dahra".

- Možemo razgovarati i o tome da država kreditno pomogne seljacima da ostvare tu kupovinu - dodao je Knežević.

Licemerno je, kako je rekao, da oni koji su ćutali dok je prethodnih godina srpska poljoprivreda propadala, sada dižu glas protiv najveće investicije u poljoprivredi u poslednjih četvrt veka.

Komentarišući tvrdnje pokrajinskog ombudsmana, vojvođanskih poljoprivrednih udruženja i nekih nevladinih organizacija da je sporazum s kompanijom "Al Dahra" protivzakonit, ministar je istakao da će ugovor biti potpisan na osnovu Zakona o međudržavnom sporazumu Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i da je besmisleno govoriti o njegovoj protivzakonitosti.

 - (Bojan) Pajtić sve više zvuči kao (Hašim) Tači. Republička vlada jednako brine o svim svojim građanima i ukupnim ekonomskim interesima države, a time i Vojvodine. Problem je u tome što pokrajinska vlada Vojvodinu očigledno ne doživljava kao deo Srbije - rekao je Knežević.

Ministar je kazao da da se sada "podigla prašina" zato što će se sada pokazati koliko je bio loš prethodni proces privatizacije i "koliko je dosadašnja vlast bila nesposobna da privuče ozbiljne investitore".

On je naglasio da će se konačno i u poljoprivredi doći do zdrave konkurencije koja mnogima ne odgovara.

Odgovarajući na pitanje da li postoji lični sukob između njega i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, Knežević je istakao da sa njegove strane toga nema.

Na pitanje šta je bilo s velikim projektom navodnjavanja oko milion hektara, koji je pokrenuo prethodni ministar Dušan Petrović, Knežević je odgovorio da se, nažalost, ispostavilo da je to bio projekat samo za medije i izbornu kampanju bivše vlade.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA