DRAŠKOVIĆ: EU nije tetka koja sedi pored Deda Mraza i donosi poklone

- Naša intelektualna elita EU zamišlja kao neku tetku koja sedi pored Deda Mraza i deli poklone. Pokloni da, pravila i sistem vrednosti ne. Ali, to tako ne može - poručuje lider SPO

  • 12

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da je nepotrebno praviti granice i carine sa Kosovom jer sa ulaskom u EU granice i prelazi neće postojati. On je dodao i da je neophodno promeniti odnos koji Srbija ima prema EU, ali i prema svojoj istoriji.

- Kakva granica ili carina sa Kosovom? Uđe Srbija u EU, a koju godinu iz toga uđe i Kosovo. Ono što je ozidano i što jedni nazivaju granicom, a drugi prelazom, jednostavno će biti sklonjeno. Toga neće biti - kaže lider SPO-a

Govoreći o tome kako su Srbi skupo platili projekat o Velikoj Srbiji, Drašković napominje da će doći do sjedinjavanja naroda na čitavom prostoru Evrope, i da bi naš parlament trebalo više da se bavi tim.

-  Imali smo veliku Srbiju, Hrvati su imali veliku Hrvatsku, Bošnjaci veliku Bosnu, Makedonci naveću moguću Makedoniju, Slovenci najveću moguću Sloveniju, ali u Jugoslaviji. Nje nema, ali biće sjedninjenih evropskih država i u njima će doći do sjedinjavanja naroda, ali i nacionalnog ujedinjavanja na čitavom prostoru Evrope. Nažalost, ovo nisu teme našeg parlamenta, njima se ne bavi naša intelektualna elita, nego EU zamišlja kao neku tetku koja sedi pored Deda Mraza i deli poklone. Pokloni da, pravila i sistem vrednosti ne. Ali, to tako ne može - kaže lider SPO-a.

Drašković kaže kako bi se u Srbiji "razvedrilo" kada bi Srbija sledila primer Nemačke i češće se sećala žrtava ratova koje je vodila.

- Pod prozorima Bundestaga podignut je memorijal žrtvama holokausta tako da svaki poslanik kad pogleda kroz prozor, vidi spomenik bezumlju koje su nemački režim i mnogi Nemci učinili za vreme Drugog svetskog rata. Zamislite da se u parku preko puta naše skupštine podigne memorijal žrtvama Srebrenice. Da ispred hrvatskog Sabora bude memorijal Jasenovcu, Jadovnom, a da ispred bošnjačkog parlamenta bude podignut memorijal tolikim  srpskim žrtvama u Drugom svetskom ratu, pa i u ovom ratu - kaže Drašković.

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CIRINELA

    27. januar 2013 | 05:07

    Tvojih 17 godina požrtvovanog rada za Visarjonovica Broza je ostavilo neizlečive tragove.

  • LAVINIJA

    27. januar 2013 | 08:05

    LJUBIM RUKE.

  • nonkbh

    27. januar 2013 | 08:12

    Draskovic je upravu potpuno! Ali sve dok vi srbi birate radikale i jedina se zemlja u evropi sa radikalima i nacionalistima na vlasti, bit će vam sve gore i gore! To je neizbježno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA