PANTIĆ: Albanci žele vojnu intervenciju KFOR-a na severu!

"Srbi neće nasesti na provokacije i svi protesti građana na severu biće apsolutno mirni i nenasilni", poručio je predsednik opštine Kosovska Mitrovica i zamenik direktora Kancelarije za KiM

  • 0

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je danas da zvanična Priština želi da isprovocira sukobe na severu Kosova, kako bi Kfor vojno intervenisao u ovom delu pokrajine.

Pantić je rekao da kosovski Albanci planiraju da izazovu sukobe uz upotrebu vatrenog oružja i žrtve na severu pokrajine, kako bi međunarodna zajednica vojno intervenisala, a Priština prekinula pregovore sa Beogradom.

- U pravcu ovog scenarija su i stalni pokušaji Euleksa i KPS-a da drumskim putevima prevoze kosovske carinike i pograničnu policiju do prelaza Jarinje i Brnjak - tvrdi Pantić.

Pantić je ocenio da je kosovski premijer Hašim Tači izložen stalnim pritiscima opozicije i svojih stranačkih kolega zbog pregovora koje vodi sa predstavnicima zvaničnog Beograda, što je razlog zbog koga Albanci žele nasilje i povod za prekid dijaloga sa Beogradom.

- Srbi neće nasesti na provokacije i svi protesti građana na severu biće apsolutno mirni i nenasilni - rekao je Pantić, koji je i zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je istakao da su građani odlučni da ne prihvate da žive u tzv. nezavisnoj državi Kosovo, što je jasno iskazano i na referendumu 15. februara prošle godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA