PRIHVATIO POZIV: Mrkić ide kod Pusićke u Zagreb

Šef srpske diplomatije ocenio je susret s hrvatskom koleginicom na Samitu u Čileu kao vrlo produktivan, dok Vesna Pusić ističe da bi njihova "odlična saradnja trebalo da bude primer u regionu"

  • 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić prihvatio je poziv šefice hrvatske diplomatije Vesne Pusić da početkom marta poseti Hrvatsku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu.

Pusić je rekla da će prva tema o kojoj će razgovarati biti mogućnost prekograničnih projekata, navodi se u saopštenju.

Pusić i Mrkić sastali su se 27. februara, poslednjeg dana samita Evropske unije i Zajednice latinomaeričkih i karipskih država u Čileu.

Posle sastanka hrvatska ministarka je rekla da je njihova saradnja "odlična" i da "treba da bude primer za odnose u regionu".

- Još jednom smo imali radni, vrlo produktivan sastanak, prošli kroz puno tema i nastojimo da u svakoj od njih dođe do konkretnog napretka. Pravimo i konkretne dogovore, ali o tome ćemo sve detaljnije kada dođem u Zagreb - rekao je Mrkić, napominjući, kako je prenela Hina, da će do susreta doći početkom marta.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA