VUČIĆ: Uhapsićemo Šarića do juna!

- Bilo ko, pa makar bio i neko iz mog okruženja, ma ko to bio, a da je sarađivao sa klanom Šarića i počinio krivično delo, snosiće odgovornost - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

  • 2

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će odbegli narko-bos Darko Šarić biti uhapšen do polovine ove godine i naglasio da će odgovarati svako ko je bio povezan sa Šarićem.

Vučić je na predstavljanju istraživanja o borbi protiv korupcije rekao da Srbija ima veoma dobru saradnju sa svim značajnijim evropskim i svetskim službama u pokušaju pronalaženja Šarića i da, iako nije poznat po optimističkim izjavama, misli da će "taj posao biti završen u prvom delu ove godine".

On je poručio da će morati da odgovara svako ko je bio povezan sa Šarićem i umešan "u takvu vrstu organizovanog kriminala, koji je doneo toliko problema ne samo našoj deci, nego i u okruženju i Evropi".

- Odgovaraće ma ko to bio, makar i iz mog okruženja, a da je sarađivao sa Šarićevim klanom - istakao je Vučić.

Vučić na pitanje o navodima o saradnji bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića Branka Lazarevića sa Šarićevim klanom najpre nije želeo da priča, uz objašnjenje da ne želi da govori o političkoj dimenziji tog slučaja, ali je na insistiranje novinara naglasio da neće biti zaštićenih u rasvetljavanju "slučaja Šarić".

- Verujem da gospodin Dačić zna šta govori, on vodi vladu. Jedino što mogu da kažem da će bilo ko, pa makar bio i neko iz mog okruženja, ma ko to bio, a da je sarađivao sa klanom Šarića i počinio krivično delo, snositi odgovornost - rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije izjavio je da borba protiv korupcije nije njegova lična borba, niti poseban politički program, nego proces u kojem učestvuju državne institucije kako bi Srbiju učinili boljim mestom za život.

Aleksandar Vučić uveren je da je Srbija u toj borbi na dobrom putu i da aktuelna vlast može da bude zadovoljna jer je nešto uradila za zemlju i najavio usvajanje 11 zakona i strategije iz te oblasti.

- Važno je da smo uspeli bar donekle da promenimo percepciju ljudi prema borbi protiv korpcije koja se odvija u srpskim istitucijama, kroz i preko njih - rekao je Vučić.

Istraživanje pokazuje drastičan porast poverenja javnosti u Vladu Srbije kada je reč o borbi protiv korupcije, a Vučić je istakao da je siguran da ti brojevi neće lako ostati tako visoki i dobri kao što su danas.

- Ponosan sam i na tužioce koji sprovode istrage i na našu policiju koja u spovođenju predistražnih i istražnih radnji obavlja lavovski deo pola -  kazao je Vučić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petko

    28. januar 2013 | 14:17

    Jaguar, februar....

  • Опет верујем Г-дину Вучићу

    28. januar 2013 | 23:08

    Иако не одобравам политику СНС и Г-дина Вучића, имам пуно поверење и верујем у изјаву да ће привести Шарића.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA