SELAKOVIĆ I IVANOVSKI: Inicijativa o saradnji Srbije i Makedonije

Ministar pravde Nikola Selaković i makedonski ministar informatičkog društva Ivo Ivanovski najavili su saradnju dve vlade u oblastima koje su bitne za dve države

  • 2

Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije je iniciralo, a Ministarstvo informatičkog društva i uprave Makedonije je prihvatilo potpisivanje zajedničkog Memoranduma o saradnji, koji će biti dobra i jaka osnova za saradnju ukupnih sistema dveju država, saglasili su se ministri Nikola Selaković i Ivo Ivanovski.

Ministri su novinarima, posle sastanka u Skoplju, rekli da se razgovaralo o zajedničkim planovima Srbije i Makedonije u oblasti zakonodavstva i da ta dva ministarstva zajednički rade na izradi pojedinih zakona.

Selaković je precizirao da postoje mnoge zajedničke tačke dva administrativna sistema, koji su, kako je ukazao, nastali iz jugoslovenske škole prava i dugo su bili identični, a sada se razlikuju.

- Sa naše strane stigla je inicijativa makedonskoj da u najskorije vreme potpišemo Memorandum o sadaradnji dva ministarstva i premijeri Srbije i Mekadonije danas su najavili saradnju dve vlade u oblastima koje su bitne za dve države, ali sastanak dve vlade je potrebno dobro pripremiti - rekao je Selaković.

On je podvukao da takav memorandum o saradnji može da bude više nego dobra i jaka osnova za saradnju ukupnih sistema Srbije i Makedonije.

- Poznato je da administrativna i pravna osnova pružaju sigurnost za svako dalje delovanje - rekao je Selaković.

Njegov makedonski kolega potvrdio je da Makedonija radi na više zakona među kojima je Zakon o administraciji, kao i dva zakona u vezi sa dijalogom Makedonije sa Evropskom unijom.

Ivanovski je zaključio da dve države imaju mnogo zajedničkih tema, ali i zajedničkih planova.

Selaković je bio u državnoj delegaciji koju je predvodio premijer Srbije Ivica Dačić, a tokom dvodnevnog boravka u Skoplju prisustvovao je i Svetosavskoj akademiji povodom 27. januara, koji je makedonska vlada proglasila za nacionalni i državni praznik Srba u toj državi.

(M. B. / Tanjg)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    29. januar 2013 | 09:10

    Господин Селаковић је један од најкоректних политичара, без длаке на језику

  • brza strela

    28. januar 2013 | 19:19

    Ovaj se sigurno stalno gleda u ogledalo i prica sebi gospodine ministre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA