MIKI RAKIĆ: Obaveštajci znaju ko je kontaktirao sa Šarićem

Donedavni koordinator obaveštajnih službi odbio je da navede imena državnih funkcionera koju su bili u kontaktu sa narko-bosom, ali precizirao je da su kontakti ostvareni 2008. i 2009.

  • 0

Donedavni koordinator obaveštajnih službi i aktuelni potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Rakić rekao je da su domaće i strane tajne službe došle do saznanja o komunikacijama koje su pripadnici klana Darka Šarića ostvarili sa visokim državnim funkcionerima.

- Nekoliko funkcionera u više navrata ostvarilo je te komunikacije i sve su dokumentovane. Svi su dokazi fiksirani. Mi u tom trenutku nismo istraživali te komunikacije da ne bismo klanu pokazali koliko znamo - kazao je Rakić u intervjuu za "Novi magazin".

Rakić je odbio da navede imena tih državnih funkcionera, ali precizirao je da su kontakti ostvareni 2008. i 2009, kao i da su službe vrlo profesionalno uradile posao.

Razjašnjavanje tih komunikacija moglo je da uništi mogućnost lociranja, privođenja Darka Šarića i ozbiljne finansijske istrage, kazao je Rakić, podsećajući na 2006. godinu kada je "država rešila da pohapsi sve ljude koji su komunicirali sa Ratkom Mladićem".

- Posle toga Mladić je promenio način skrivanja i tražili smo ga još pet godina - kaže Rakić.

Rakić kaže da podatke i dokaze o vezama sa Šarićem treba prezentovati kada finansijske istrage budu gotove, a on u pritvoru.

- Mesto gde treba da se obelodane je sudnica Specijalnog suda - kaže Rakić.

(M. B. / Izvor: "Novi magazin" / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA