Stefanović: Rigidan stav Prištine odbija svaki dogovor

Šef beogradskog pregovaračkog tima smatra da Priština negira Rezoluciju 1244

  • 0

Iz izjava šefice prištinskog tima Edite Tahiri o regionalnom predstavljanju vidi se "rigidna, maksimalistička Priština" koja odbija svaki dogovor, rekao je Borislav Stefanović, šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom. Stefanović očekuje da dijalog bude nastavljen tokom februara.

Edita Tahiri je juče, nakon susreta sa posrednikom Evropske unije Robertom Kuperom, izjavila da razgovori nisu doveli do približavanja stavova Prištine i Beograda o pitanju regionalnog predstavljanja.

Stefanović je odgovorio da je ta izjava Tahirijeve očekivana i da pokazuje stav Prištine.

- Sada vidimo jednu rigidnu, maksimalističku Prištinu, koja odbija svaki dogovor, negira međunarodni validni dokument o Kosovu i Metohiji, koji je jedini važeći i poslednji donet - dodao je Stefanović, naglasivši da prioritet treba da bude rešavanje problema građana.

On je objasnio da je Beograd predložio nekoliko varijanti, koje sve podrazumevaju upotrebu Rezolucije 1244 SB UN i dodao da su spremni da u svakom momentu odu u Brisel kako bi se nastavili razgovori, jer je u interesu svih da se problemi reše.

(Telegraf.rs/Agencije)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA