ACO TOMIĆ: Glupa Tadićeva izjava o mom penzionisanju!

- Podsetio sam sud i Borisa Tadića šta se događalo 2003. godine - izjavio je bivši načelnik Službe vojne bezbednosti koji je dao iskaz povodom tužbe protiv bivšeg predsednika Srbije zbog prevremenog penzionisanja. Istražni sudija odlučiće da li će pokrenuti istragu

  • 0

Bivši načelnik Službe vojne bezbednosti Aco Tomić dao je danas iskaz kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu o svojoj tužbi protiv Borisa Tadića zbog toga što ga je kao ministar odbrane prevremeno penzionisao 2003. godine.

Tomić je novinarima ispred suda rekao da se nada da će slučaj zastariti brzo i da će postupak tako biti okončan.

- Podsetio sam sud i Borisa Tadića šta se događalo 2003. godine, pošto je Tadić izjavio da se slabo seća tih događaja - rekao je Tomić.

Upitan o Tadićevoj izjavi da je prevremeno njegovo penzionisanje bilo opravdano, Tomić je odgovorio da to "nije jedina glupa izjava" nekadašnjeg ministra odbrane i bivšeg predsednika Srbije.

Tomićev advokat Goran Petronijević rekao je da će u narednih nekoliko dana u dogovoru sa svojim klijentom odlučiti da li će podneti optužni predlog protiv Tadića.

Tadićev advokat Miloš Paligorić rekao je da je Vrhovni savet odbrane 20. marta 2003. razrešio dužnosti generala majora Acu Tomića.

- U stavu dva ove odluke praktično su naložili mom branjeniku (Borisu Tadiću) da donese akt o penzionisanju - rekao je advokat.

Postupak po tužbi generala Ace Tomića protiv Borisa Tadića nastavlja se 12. februara. Tomić je tužio Tadića jer ga je 2003. godine, tokom akcije "Sablja", kao ministar odbrane penzionisao i tako omogućio njegovo hapšenje.

Tadić je saslušan pred istražnim sudijom u petak, 25. januara, kada Tomić nije mogao da dođe zbog zdravstvenih problema.

Tadić je posle saslušanja rekao da i dalje smatra da je ispravno postupio kada je penzionisao Tomića.

Istražni sudija odlučiće da li će pokrenuti istragu protiv Tadića.

(M. S. / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA