Isključena još tri člana DS koja su uhapšena zbog podmićivanja

Zbog podmićivanja odbornika Srpske napredne stranke u Despotovcu isključeni su bivši zamenik predsednika opštine Ljubiša Dobrosavljević, bivši zamenik predsednika skupštine Milorad Mijajlović i odbornik Dragi Mijajlović

  • 3

Izvršni odbor Demokratske stranke isključio je večeras iz stranke Dušana Petrovića, ali  i tri člana iz Despotovca, dok je Vuku Jeremiću dat rok da se izjasni o navodima iz disciplinske prijave, saopšteno je iz DS-a.

U saopštenju se precizira da je Petrović isključen zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora i kršenja Statuta stranke, kao i da je Jeremiću, kome je danas predat materijal vezan za pokretanje disciplinskog postupka, dat rok u kome bi trebalo da se izjasni o navodima iz disciplinske prijave.

Na konferenciji za novinare ranije danas predsednik opštine Despotovac Dejan Nenadović iz Socijalističke partije Srbije (SPS) izjavio je da su odbornici DS-a sinoć uhapšeni.

- Kako saznajemo, sinoć su uhapšeni i privedeni u policiju bivši zamenik predsednika opštine Ljubiša Dobrosavljević (DS), bivši predsednik Skupštine Despotovca Dragan Bogdanović (URS), bivši zamenik predsednika skupštine Milorad Mijajlović (DS) i odbornik Dragi Mijajlović (DS) - rekao je Nenadović.

On je rekao da je odborniku SNS-a Mlađanu Milivojeviću nuđeno 10.000 evra da pređe u redove DS-a i da je primopredaja novca trebalo da bude obavljena sinoć u jednom restoranu, kada su ta četvorica političara i uhapšena.

Potpredsednik Opštinskog odbora SNS-a u Despotovcu i pomoćnik predsednika opštine Saša Janković rekao je da je Milivojević prijavio policiji da mu je ponuđen mito. 

- Nadam se da će biti procesuirani po zakonu i kako zaslužuju - kazao je Janković.

Skupštinska većina u Despotovcu, koju čine koalicije oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, ima 23 odbornika, dok DS i URS imaju 22 odbornika, zbog čega im je bio potreban još jedan odbornik.

Prekomponovanje vlasti u Despotovcu izvršeno je pre dvadesetak dana, zahvaljujući tome što su četiri odbornice DS-a prešle u SNS. Tada je koalicija, koju predvode SNS i SPS, a koju još čine i DSS, NS, PUPS i JS, srušila vlast u Despotovcu koju su predvodili DS i URS u prethodnom mandatu.

Nenadović tvrdi da su oni "legalno i zakonito" razgovarali sa odbornicama DS-a da pređu u SNS, jer mandat pripada odborniku.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    1. februar 2013 | 09:56

    Kad bi iz vrha DS-a iskljucili sve one koji su se bavili kriminalom i jos vremena Djindjica,niko ne bi ostao u stranci!

  • Boki

    1. februar 2013 | 09:26

    Da, kako da ne, odbornici iz DS - a su presli u SNS zato sto im se svidja SNS... To su price za malu decu, ocigledno je da se hapse samo pripadnici opozicije dok se svoji stite.

  • Klisura

    1. februar 2013 | 01:33

    Најбоље би било да дс (овакав какав се показао задњих, рецимо осам година) више и не постоји. Предлажем Д. Ђиласу да распусти и избаци све. Г. Синиша Павић је легенда, још кад нам је човек ама баш све наговестио, само да је имао ко да слуша.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA