Homen prešao u Petrovićev tabor?

Homenovo pojavljivanje u Petrovićevom pravnomm timu na prekjučerašnjoj sednici Izvršnog odbora DS-a pokrenulo je brojne polemike o tome da je Homen blizu prelaska u Petrovićev tabor

  • 2

Poslanik DS Slobodan Homen blizu je prelaska u tabor nedavno isključenog člana stranke Dušana Petrovića.

Homenovo pojavljivanje u Petrovićevom pravnom timu na prekjučerašnjoj sednici Izvršnog odbora šokiralo je mnoge u stranci, kaže izvor iz vrha DS-a.

- Niko nije ni sumnjao da će se Dušan pojaviti u Krunskoj u pratnji Boška Ristića, Nebojše Zelenovića i Miodraga Đidića, ali nas je Cole sve iznenadio! Pretpostavljamo da se priklonio Šanetu - kaže izvor za "Informer".

Sam Homen, na pitanje odakle on u Petrovićevom pravnom timu, kaže da smatra da način na koji je to urađeno nije pravi način da se neko isključi iz stranke.

- Mislim da ovo nije pravi način da se neko udalji iz stranke. To nije moj princip! Takođe, nije u skladu sa evropskim standardima - rekao je Homen.

Dušan Petrović za svog kolegu imao je samo reči hvale.

- Homen je dokazao da je hrabar čovek, koji se ne ustručava da se suprotstavi bezakonju, pa čak i kada je tvorac takvog bezakonja Đilas - kazao je Petrović.

Predsednik "Transparentnosti Srbije" Vladimir Goati u izjavi za "Informer" kaže da pojavljivanje Homena i drugih uz Petrovića predstavlja demonstraciju moći.

- To može da se tumači kao neki vid protesta, ali i kao poruka: ako mene eliminišete, oni će poći za mnom - poručio je Goati.

On smatra da isključenje Petrovića iz stranke može imati loše posledice po DS.

- Petrović je dugo bio čovek iz senke koji je držao aparat stranke. On ima tu vrstu pedigrea i mrežu saradnika i nije tikva bez korena. On je "organski lider", izrastao iz DS-a, za razliku od Jeremića, koji je u stranku spušten iz padobrana - istakao je Goati.

(M. B. / Izvor: Informer / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov grad

    2. februar 2013 | 09:56

    Petrovic je u pravu,Homen je hrabar civek,a to je dokazso dok je u svojoj kuci cuvao oruzje iz kriminalnih radnji prijatelja,trosenju para dobijenih za "otpor" od stranih obavestajnih sluzbi u doba Milosevica,druzi se sa zlocincima iz drugog sveckog rata,koji mu dolaze u kucu, mama to sve stisava i pokriva!Basla vreca zakrpu!

  • dejan

    2. februar 2013 | 08:45

    Petrovic je najomrazeniji politicar u Srbiji,zna to i Djilas zato ga i iskljucuje iz stranke,koliko ga ja ne volim,njega vise ne volim,ma bre Milosevic je mala beba koliko mi je ovaj ogavan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA