VIKILIKS 2010: Da li je MUP sarađivao sa Šarićem?

- Konflikt unutar MUP Srbije, gde "stara garda" gaji neprijateljska osećanja prema Dačiću i njegovom bliskom krugu saradnika, s vremena na vreme ugrožava rad i pothranjuje sumnje da su navodi, kako što su oni usmereni protiv Lazarevića, motivisani ličnim animozitetom - navodi se u depeši koju je ambasadorka SAD poslala u Stejt department

  • 4

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik 24. februara 2010. godine poslala je Stejt departmentu depešu o optužbama na račun saradnje visokih zvaničnika MUP Srbije sa narko-bosom Darkom Šarićem.

Kako prenosi dnevni list "Blic", na sajtu Vikiliksa ova depeša objavljena je pod brojem 10BEOGRAD35, a u nastavku teksta su najzanimljiviji delovi.

"Napori Srbije u sprečavanju trgovine narkoticima i organizovanog kriminala doveli su do određenog broja hapšenja, među kojima je operacija "Balkanski ratnik", koja je otpočela saradnjom sa Srbijom u zapleni dve tone kokaina u oktobru 2009. U ovaj slučaj bio je umešan Darko Šarić, poreklom iz Crne Gore, ali je saradnja Crne Gore i Srbije bila u zastoju, pošto su se dve strane međusobno optuživale da ne postoji dovoljno volje da se taj slučaj ispita do kraja. Optužbama iz novina o postojanju veza između visokih zvaničnika MUP Srbije sa Šarićem slučaj je dodatno iskomplikovan. Naši kontakti u policiji potvrđuju da postoji određena doza istine u ovim glasinama.

MUP Srbije je izuzetno zatvoren u pogledu navoda usmerenih protiv Branka Lazarevića. Prema navodima naših kontakata, Dačić je zadužio Lazarevića za nastavak istrage u slučaju "Balkanski ratnik" i za utvrđivanje postojanja odliva informacija iz MUP Srbije. Ovaj potajni zadatak Lazarević je preusmerio na šefa unutrašnje kontrole Dragoljuba Radovića, koji je instruiran da ispita rad svih koji su bili angažovani na akciji "Balkanski ratnik". Policajci koji rade na ovom slučaju su sada, prema navodima, zabrinuti zbog mogućnosti njihovog premeštaja i pritiska da novi policijski službenici počinju istragu iz početka i tako je slabe...

Konflikt unutar MUP Srbije, gde "stara garda" gaji neprijateljska osećanja prema Dačiću i njegovom bliskom krugu saradnika, s vremena na vreme ugrožava rad i pothranjuje sumnje da su navodi, kao što su oni usmereni protiv  Lazarevića, motivisani ličnim animozitetom. Mi verujemo da je malo verovatno da će Dačić, koji se nedavno vratio iz posete, SADAm dozvoliti čak i svom savetniku od najvećeg poverenja da ukalja teškom mukom stečenu reputaciju efikasnog ministra unutrašnjih poslova",  navodi se u depeši koju je objavio Vikiliks.

(M. S. / Izvor: Blic / Foto: Ilustracija)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    3. februar 2013 | 01:04

    Boli me ... Vise za njih... Posla nema,para nema... Oni od ovoga oboje imaju pa se svadjaju kao neke zenice

  • русија

    3. februar 2013 | 01:55

    доле Дачић

  • Burduš

    3. februar 2013 | 03:19

    Nema dana da Dacica ne ubacite... ccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA