DINKIĆ: Tadić je znao za kontakte Dačića i Radulovića

Ministar finansija i privrede rekao je da su za to sigurno pre četiri godine znali, pored tadašnjeg predsednika, i potpredsednik DS Miki Rakić i direktor policije Milorad Veljović

  • 7

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ocenio je da je za kontakte premijera Ivice Dačića i sumnjivog biznimena Rodoljuba Radulovića znao i tadašnji predsednik Boris Tadić i upitao zašto je ćutao.

Komentarišući kontakte Dačića sa Radulovićem, Dinkić je rekao da su za to sigurno pre četiri godine znali i Tadić i potpredsednik DS Miki Rakić, kao i direktor policije Milorad Veljović.

- Zašto tada nisu reagovali ako je trebalo, nego je sada neko to pustio da uzdrma Vladu - rekao je Dinkić gostujući na TV Prva.

Dinkić je istakao da treba na osnovu transkripata utvrditi sadržaj razgovora i na osnovu toga preduzimati korake - da se odgovara ako se utvrdi da je postojalo krivično delo, a ako ne, da se to skine sa dnevnog reda.

- Oni koji su znali za to, Miki Rakić, Boris Tadić i direktor policije, ako je tamo bilo neko krivično delo, trebalo bi sva trojica da idu u zatvor zajedno sa Dačićem. Ako se utvrdi da je bio kriminal, zašto su ćutali četiri godine - istakao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, dešava se da se bude sa nekim u društvu, a da se ne zna čime se ta osoba bavi i u takvim situacijama to nije krivično delo.

Dinkić je takođe ocenio da su šanse za prevremene republičke izbore minimalne, "na nivou jednog promila", naglasivši da Vlada pada kada izgubi pordšku u parlamentu.

- Odnosi SPS i SNS nisu sigurno idealni, i to se vidi, ali je pitanje kakvi su odnosi između lidera te dve stranke - rekao je Dinkić.

(M. R. / Tanjug / Foto: Tanjug; Zoran Žestić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    3. februar 2013 | 17:02

    Dinkic korektan? Kada je on to bio? Isti kao i svi koje nas pljackaju i lazu vise od 20 godina. Uigran su oni tim, koji se smenjuje na pozornici, dok konacno ne dodje neko nov i sve ih posalje tamo gde im je mesto. U suprotnom, za stanovnike Srbije nama nade.

  • русија

    3. februar 2013 | 16:39

    тадић = велико зло

  • Sava M.

    3. februar 2013 | 14:42

    Nemam nista da dodam ni da oduzmem izjavi ministra Dinkica. Vrlo jasno, korektno i konkretno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA