JEŠIĆ: DS da se reši Vuka Jeremića

- Ovo je pravi trenutak da se DS reformiše. Stranka mora, makar i na silu, da se reši onih koji ideološki nisu DS. Pre svih, bivšeg ministra Vuka Jeremića, ali i desetine sličnih, od lokalnog nivoa pa naviše - rekao je Ješić

  • 6

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je da je pravi trenutak da se ta stranka reformiše i da se "reši" onih koji joj nisu ideološki bliski, poput poslanika i bivšeg ministra Vuka Jeremića.

- Ovo je pravi trenutak da se DS reformiše. Stranka mora, makar i na silu, da se reši onih koji ideološki nisu DS. Pre svih, bivšeg ministra Vuka Jeremića, ali i desetine sličnih, od lokalnog nivoa pa naviše - rekao je Ješić u izjavi za list "Danas".

Komentarišući reformu i reorganizaciju DS, Ješić je rekao da je je taj proces započet, ali ne može da se završi "preko noći".

Govoreći o prelasku bivše funkcionerke Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandre Jerkov u DS, Ješić je rekao da se takve stvari ranije nisu događale, ali da je Jerkov politički prepoznatljiva i dobrodošla, kao i svi koji znaju i hoće da rade.

- Pretpostavljam da je onaj ko je doveo Aleksandru Jerkov, pre toga komunicirao s (liderom LSV) Nenadom Čankom - rekao je Ješić.

Ješić, koji je i potpredsednik Vlade Vojvodine, ocenio je da i DS snosi deo odgovornosti za nedovoljno dobar položaj Pokrajine.

- Položaj Vojvodine je definisan Ustavom iz 2006. koji je, nažalost, podržala i DS. Ja sam učestvovao u kampanji protiv donošenja takvog Ustava, koji se danas pokazuje kao promašen - rekao je on.

(I. M. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    4. februar 2013 | 22:39

    promašen si ti lopove al ne još zadugo

  • najprovokator

    5. februar 2013 | 08:18

    Јешића ће се решити Вучић кад му прочепрка по пореклу имовине..не мора много само мало..г-дин је по занимању пре бављења политиком био шворцер..

  • Lala

    5. februar 2013 | 09:00

    on je samo pokrajinski sekretar, i treba mu ukinuti to radno mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA