VUČIĆ PITA TADIĆA: Gde je Miša Banana?

- Tadić je sve znao. Pitam ga gde se nalazi Radulović pošto nadležni državni organi nisu u mogućnosti da stupe u kontakt s njim. Znam i o čemu su pričali Dačić i Banana - tvrdi prvi potpredsednik Vlade

  • 10

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić  na konferenciji za novinare održanoj u podne u zgradi Vlade Srbije odgovorio je na prozivke bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića vezane za Rodoljuba Radulović zvanog Miša Banana, najbližeg saradnika narko-bosa Darka Šarića.

- Više nikada niko neće misliti da stvari mogu da se zataškavaju i da političari utiču na tužioce i sudije. To je važna stvar za budućnost Srbije - rekao je Vučić na početku, pa nastavio:

- Što se tiče tvrdnje bivšeg predsednika, u kojoj je pokušao da prebaci krivicu za postojanje ove vlade na mene, Tadić je rekao da se kao bumerang vraćaju tvrdnje ko je bio upoznat s tvrdnjama, a ko ne i kako je moguće da ja sedim u vladi pored Dačića. Umesto toga, pitam Tadića: de se danas nalazi Rodoljub Radulović? Tadić je sve znao. Pitam ga gde se nalazi Radulović pošto nadležni državni organi nisu u mogućnosti da stupe u kontakt s njim - naglasio je Vučić.

On je podsetio da je za Radulovićem raspisana poternica 1. marta 2011. s rokom važenja do 2016. godine.

- Radulović je danas nedostupan nama, a moje pitanje je da li je za to kriv Aleksandar Vučić ili prethodna vlada - kazao je Vučić.

Lider SNS upitao je Tadića i o navodima vezanim za uticajem na medije.

- Da li su Blic i Informer listovi na koje ova Vlada ima uticaj, a svi znaju da na jednu od te dve novine uticaj ima upravo DS - naveo je Vučić i dodao da se ne meša u uređivačku politku medija i da svima želi srećan rad.

Vučić je naglasio i da ima saznanja o tome šta je Dačić razgovarao s Radulovićem, koji je osumnjičen za pripadništvo Šarićevom klanu, ali da to ne može da iznese u javnost, kao i da ona nisu opširna i dovoljna. On je otkrio da je poternica za Radulovićem raspisana 1. marta 2012. godine i naveo dodao da ovaj slučaj mora da se istraži do kraja.

Govoreći o pominjanju Miodraga Mikija Rakića u "aferu Šarić" on je istakao da nema saznanja o tome ko mu je pomogao u begu.

- Rakić sigurno nije pomogao Raduloviću da pomogne. On je stavljao glavu na panj suprostavljajući se kriminalcima - kazao je Vučić.

On je i poručio da će se afere koje su trenutno u fokusu nadležnih tužilaštva razjasniti do kraja.

- Niko neće vršiti pritisak na tužioca i ovaj slučaj mora da se istraži sve. Nisam tužilac i ne znam da li će on zvati Dačića na razgovor. Afere rešavamo jednu za drugom, a sistem gradimo na najtežim slučajevima, a ne na lekarima i slučajevima korupcije od 100 evra. Nadležni rade svoj posao koji je vezan za ove istrage, odnosno institucije, i to neće raditi političari, niti novinari. Kad smo krenuli u borbu, protivnici su komentarisali da neće biti podignute optužnice. Međutim, privedeni su Janjušević, Dulić i Mišković, a u roku od mesec dana biće podignuta optužnica protiv onih protiov kojih do sada nije podignuta u dosadašnjim istragama. - rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade je naveo da je potraga za Šarićem u toku i da se uskoro očekuje njegovo hapšenje.

- Tačno smo znali gde je Šarić! On zna da će u Srbiji imati fer suđenje, dilova i izbegavanja suočavanja s pravdom neće biti. Sigurniji sam da je bliži hapšenju od pre 15 dana - otkrio je Vučić.

On je istakao da ne brine za svoju reputaciju i popularnost u narodu.

- Izvinjavam se SNS-u zbog toga, ali ću voditi računa o Srbiji! S državom nema igre, sadašnji trenutak je pitanje njenog opstanka, kao i njenog naroda. U narednim danima će biti još dokaza kako je borba protiv kriminala stav principa Vlade Srbije, a ne selektivni princip. Spremam sam da snosim odgovornost za bilo šta što sam do sada uradio. Zajedno ćemo izgurati sve do kraja, ili neka se pravi druga većina - poručio je Vučič.

(D. Z. - I. M. / Foto: Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GILE

    6. februar 2013 | 13:48

    A klub Vanilu, koji je pored SPS- a drze Ruzic i Saric...

  • русија

    6. februar 2013 | 13:36

    много су се тадић и дачић са мишом најели банана

  • tesla

    6. februar 2013 | 17:00

    Vucic je jedini iskren i casan covek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA