ĐILAS: Jeremiću, biće izbora, vrati mandat!

- Neće biti više kompromisa da bismo se samo smestili u vladu i da bismo takvu koaliciju po vertikali spustili do lokala. Odnosno, ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke - kaže lider demokrata

  • 7

Lider DS-a Dragan Đilas rekao je u intervjuu za NIN da bi Vuk Jeremić trebalo da vrati mandat, "koji inače ne vredi ništa pošto će izbori biti za nekoliko meseci". Đilas je dodao da za sve članove DS treba da važe ista pravila, pa i za Jeremića.

- Ako ne poštuje odluku Glavnog odbora, šta tu ima više da se priča? - zapitao se Đilas.

On je demantovao spekulacije o povezanosti sa objavljivanjem informacija o susretima premijera Ivice Dačića i pripadnika narko-klana Rodoljuba Radulovića.

- Ni Miodrag Rakić, ni ja, niti bilo ko iz DS nema veze sa objavljivanjem ovih transkripata u novinama. I urednici novina su demantovali da je bilo šta dobio od Rakića - rekao je, između ostalog, Đilas, pa nastavio:

- Rakić je veliki profesionalac i zato nijedna informacija o slučaju Šarić nije isplivala u javnost četiri godine niti je ikada korišćena za političke obračune i ucene - ni u vreme kada je Ivica Dačić, i pored javnog obećanja da podržava Tadića, napravio Vladu s naprednjacima - istakao je lider DS.

Povodom spekulacija o mogućoj saradnji DS i SNS, Đilas je kazao da će DS posle izbora praviti koaliciju "na osnovu programa kako bi stvari promenili nabolje".

- Ako imamo mogućnost da napravimo vladu s onima koji dele ideje depolitizacije, predloženih ekonomskih mera, ozbiljnog ulaganja u obrazovanje, spremnosti da se primene socijaldemokratske ideje pomaganja najugroženijima, onda ćemo da napravimo vlast. Ako nemamo većinu za taj program, nećemo ući ni u jednu vladu - rekao je predsednik DS i naglasio:

- Neće biti više kompromisa da bismo se samo smestili u vladu i da bismo takvu koaliciju po vertikali spustili do lokala. Odnosno, ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke - zaključio je Đilas.

(Telegraf.rs / Izvor: NIN / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aquarius

    6. februar 2013 | 16:39

    дс под хитно треба забранити, пошто то није странка, већ најгора секта и гомила паразита, штеточина и трутова !!

  • aquarius

    6. februar 2013 | 16:40

    дс под хитно треба забранити, пошто то није странка, већ најгора секта, гомила паразита, штеточина и трутова !!

  • Goran

    6. februar 2013 | 17:06

    Unistili ste stranku koju su gradili dobri ljudi poput Djindjica. Lopovi i oportunisti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA