DAČIĆ: Sarađujem sa FBI i DEA, nema sumnje u moj krediblitet

Premijer Srbije izjavio je na Molitvenom doručku u Vašingtonu da ne bi sarađivao sa direktorkom Agencije za borbu protiv trgovine drogom i FBI da je umešan u krivična dela

  • 5

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da da je nemoguće da bi imao tako dobru saradnju sa agencijama američke vlade da postoje neke sumnje u njegov kredibilitet, zbog čega je apsurdno da ga neko optužuje za saradnju sa narko kartelom.

- Mislim da je prosto nemoguće da neko na ovakav način sa mnom sarađuje i da na ovakav način budem deo procesa i četiri puta razgovaram sa direktorkom DEA (Agencije za borbu protiv trgovine drogom) i njenim najbližim saradnicima koji vode operacije, da postoje neke sumnje u moj kredibilitet- rekao je Dačić iz Vašingtona, gde je bio na molitvenom doručku i razgovarao sa čelnicima DEA i Federalnog istražnog biroa (FBI).

Dačić je rekao da je do sada rekao sve što je mislio da kaže o optužbama na njegov račun i da sada treba da rade državni organi i poručio da treba odvojiti političke manipulacije od činjenica.

- Jedno je sigurno - svi koji se bave kriminalom treba da završe u zatvori i završiće u zatvoru - rekao je Dačić.

On je podvukao da su sa njim u poseti SAD i u političkom i bezbednosom delu državni seketretar u MUP Vladimir Božović i direktor BIA-e Nebojša Rodić, koji dolaze iz SNS i sa kojima zajedno na svemu radi.

- To je naš cilj - interesuju nas rezultati, niko sigurno ne može da izmakne pravdi ukoliko je počinio krivična dela - poručio je Dačić.

On je rekao da se od kada je vlada formirana priča o novim izborima i da se još nije susreo sa tako nečim i dodao da nikog nisu više napadali od njega po različitim temama.

- Ovde je veoma jasan cilj vlade i to su rezultati. Imamo jasan dogovor najvažnijih političkih faktora u vladi - znači između Vučića i mene kao predsednika najvećih stranaka i drugih članova koalicije i ne postoje nikakve razlike između naših suštinskih ciljeva - podvukao je Dačić.

- Iza svih nas treba da ostanu rezultati i tada će se videti da li je neko radio svoj posao ili je samo politiku koristio za svoju ličnu promociju. Želim da ovo bude vlada sa rezultatima. Siguran sam da će ovo biti vlada koja će postići najbolji rezultat od svih vlada u prethodnih 20 godina - rekao je premijer.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, RTS / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA