SINDIKAT: Veljović da povuče kandidaturu

- Milorad Veljović je kriv što se policija ovih dana bavi sobom umesto da brine o bezbednosti građana - poručuju iz Nezavisnog sindikata policije

  • 1

Nezavisni policijski sindikat Srbije pozvao je direktora policije Milorada Veljovića da povuče kandidaturu za ponovni izbor na tu funkciju.

Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević rekao je da bi Veljović morao da zna ko iz policije u javnost iznosi podatke koji su izazvali afere u vrhu vlasti i MUP-a.

- U najmanju ruku, ako on to ne iznosi, morao bi da zna ko to radi - rekao je Vidojević i dodao da sindikat ne brani niti se brine za ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, za koga je kazao da je političar koji će se i sam snaći, ali da strahuje za bezbednost policajaca koji su pratili kriminalce i podnosili o tome izveštaje nadležnima.

Govoreći o Ivici Dačiću, Vidojević je rekao da se Dačić od samog početka obavljanja dužnosti ministra, 2008, pokazao kao čovek koji nije u stanju da reformiše policiju.

- Ivica Dačić je pogrešan čovek na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Nije bio spreman da dođe na čelo MUP-a jer nije bio sposoban i nije imao saradnike da sprovede reforme - smatra predsednik nezavisnog policijskog sindikata koji je ponovo ukazao na samovolju u radu pojedinih načelnika policijskih uprava koji kažnjavaju policajce, a sami krše propise i rasipaju državni novac.

Predstavnik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Goran Radovanović  nazvao je direktora policije Milorada Veljovića "makijavelistom koji smatra da svaki cilj opravdava sredstvo".

- Milorad Veljović je kriv što se policija ovih dana bavi sobom umesto da brine o bezbednosti građana - smatra Radovanović, govoreći o izbijanju afera u policiji i MUP-u i sporovima u vlasti o tome ko će biti novi direktor policije.

Radovanović je rekao i da je Miodrag Rakić, bivši šef kabineta nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, bio Veljovićev "mentor" i da je u stvari Rakić za vreme prošle vlasti odlučivao o svemu u policiji i službama bezbednosti.

- Rakić je odlučivao o svemu, o svim postavljenjima, a Veljović je bio njegova produžena ruka - rekao je Radovanović, koji je pozvao stranke u vladajućoj koaliciji da prilikom izbora direktora policije vode računa o građanima, a ne o svojim unutarstranačkim interesima.

Radovanović je rekao i da su "fioke Milorada Veljovića popunjene kompromitujućim materijalom o mnogim ljudima iz državnog vrha i policije".

(M. B. / Beta / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    9. februar 2013 | 00:37

    Da li jos negde u svetu ima dupliranih funkcija u vladi kao u Srbiji. Ili premijer i Vucic mogu da obavljaju po dva posla posto im je jedan premalo. Ili im trebaju dve plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA