Mrkić: Nema ambasadora KiM u Beogradu!

- Vlasti u Prištini oficira za vezu mogu da nazivaju shodno svojim željama. Mogu ga zvati ambasadorom ili predstavnikom iz kosmosa. Istina je da će to biti kontakt osoba za tehničke sporazume - kaže Ivan Mrkić, šef diplomatije

  • 4

Šef diplomatije Ivan Mrkić kaže da će oficir za vezu Prištine biti smešten u zgradi Delegacije EU u Srbiji, kao i da to neće biti "nikakva kancelarija".

- Privremene vlasti u Prištini oficira za vezu mogu da nazivaju shodno svojim željama. Mogu ga zvati ambasadorom ili predstavnikom iz kosmosa. Istina je da će u prostorijama EU u Beogradu raditi samo jedan čovek, koji će biti kontakt osoba za tehničke sporazume - rekao je Mrkić.

Šef srpske diplomatije ocenio je da ta osoba ne može imati drugačije zvanje nego oficir za vezu. 

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj rekao je ranije da je postignuta saglasnost da se kancelarija koja će biti otvorena u Beogradu zove Kancelarija za vezu Republike Kosovo.

(Lj .V. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Burduš

    11. februar 2013 | 03:35

    On je vama ambasador u beogradu a vi mozete g. Mrkicu da se tesite tako sto radite upravo to sto ste rekli.. Da su vam zelje iz kosmosa

  • Pedro

    11. februar 2013 | 03:27

    Jos jedan pokusaj da se ovom narodu putem sredstava javnog informisanja objasni na grugi nacin da mi u stvari nismo niti cemo priznati TO...ali sve drugo ukazuje bas na TO!!!Neverovatno!!!Pa ko je Blesav ovde?Vlast?Narod?Jedino se nadam da ce u starom demokratskom duhu i pitati ovaj narod da li stvarno zeli da ide u EU?Nadam se da ce na kraju morati da urade to ako se u medjuvremenu ne izglasa amandman o promeni zakona u korenu demokratije!!

  • Vlad

    11. februar 2013 | 13:59

    Ovo je neverovatno kako nas nasi prave budalama i glupacima...to je to recite da.ste priznali to sranje od države,i ovako isto radite kao i tadic sto je, trčite ka zapadu kad im se digne izdajnici!!...i naravno da je to ambasada kosova mrkicu!! Narod nije retardiran kao sto vi to mislite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA