NOVICA TONČEV: Ograđujem se od brata Ivice!

- On je 20 godina živeo u Austriji, imao svoju građevinsku firmu i restoran. Tamo je stekao bogatstvo. Politika mu nije bila potrebna. Posvađali smo se baš zbog toga - kaže brat Dačićevog savetnika

  • 6

Predsednik Opštine Surdulica Novica Tončev izrazio je danas žaljenje što se prezime njegove porodice povlači po medijima i ogradio od od svih slučajeva u kojima se pominje njegov brat Ivica Tončev, savetnik premijera Srbije Ivice Dačića.

- Ograđujem se od svega što jeste ili nije uradio moj rođeni brat. Ali, ipak, ne verujem da je nešta loše uradio, posebno ne to što ga povezuju s nekakvom mafijom - kazao je Novica Tončev.

On je pre nekoliko meseci izabran za člana Predsedništva SPS čime se, kako je kazao, ponosi.

- Izabran sam zbog odličnih rezultata na lokalnim izborima, jer je SPS ovde dobio skoro 70 odsto glasova, a ne zbog mog brata s kojim, inače, ne razgovaram četiri godine - kazao je Tončev.

Zamoljen da prokomentariše navode o diplomi građevinskog inženjera svog brata, Novica Tončev je kazao da o tome ne zna ništa.

- To ćete morati njega da pitate. On je 20 godina živeo u Austriji, imao svoju građevinsku firmu i restoran. Tamo je stekao bogatstvo. Politika mu nije bila potrebna. Posvađali smo se baš zbog toga - istakao je Tončev.

Novica Tončev je i vlasnik građevinskog preduzeća "Tončev gradnja" u Surdulici i tvrdi da njegov brat Ivica tu nikada nije radio.

- On nema veze s mojom firmom, ovde nije nikada ni radio - kazao je on.

Novica Tončev je završio Građevsinski fakultet državnog uiverziteta u Nišu, gde je i doktorirao.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović rekao je ranije danas u Čačku da će prosvetna inspekcija ispitati da li je Ivica Tončev, savetnik premijera za nacionalnu bezbednost, na sporan način došao do diplome fakulteta u Prištini.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daca

    11. februar 2013 | 22:16

    danas si izdao brata sutra ljude oko sebe a nakraju i svoju decu

  • GoranM

    11. februar 2013 | 18:39

    A šta je sa drugom diplomom? Štancovanje diploma je isto kao i štampanje lažnog novca, da li će rektor Mića odgovarati ako se ispostavi da se renomirana ustanova Megatrend bavila takvim stvarima?

  • kk

    11. februar 2013 | 20:53

    a sta je sa tominom diplomom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA