Nikolić i Irinej zabrinuti zbog KiM

Predsednik Nikolić i patrijarh SPC izrazili zabrinutost za bezbednost građana i SPC na Kosovu, pogotovo posle prošlonedeljnog incidenta kod manastira Visoki Dečani

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas s patrijarhom srpskim Irinejom u zgradi Predsedništva, na Andrićevom vencu u Beogradu.

U saopštenju iz Pres službe predsednika navodi se da su predsednik Nikolić i patrijarh SPC izrazili zabrinutost za bezbednost građana i SPC na Kosovu, pogotovo posle prošlonedeljnog incidenta kod manastira Visoki Dečani.

U saopštenju se navodi i da su se Nikolić i patrijarh saglasili da međunarodne organizacije na Kosovu obavezuje mandat, s kojim se saglasila i Srbija, da štite prava i bezbednost građana i verske objekte na Kosovu i Metohiju.

Nikolić i patrijarh su razgovarali i o ovogodišnjem obeležavanju 1.700 godina Milanskog edikta.

Predsednik Republike je patrijarha obavestio o razgovorima koje je 5. februara u Istanbulu vodio sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem, piše u saopštenju.

Njih dvojica već su imali jedan ovakav sastanak krajem novembra prošle godine, takođe u Predsedništvu, kada su razgovarali o učešću Srpske pravoslavne crkve u rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

(I. M. / Beta / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made_in_Sandzak

    11. februar 2013 | 18:02

    E sigurno ce vam crkva rijesit problem na Kosovu!

  • русија

    12. februar 2013 | 03:00

    ето среће да се народ окрене православљу искрено и свим срцем! процвјетала би србија а душмани би нестали

  • Burduš

    12. februar 2013 | 02:49

    Resenje Kosova: Priznati republiku, zbliziti srbe sa Albancima, pomoci novcano svim srbima na kosovu... obnoviti kuce, preko srba na kosovu otvarati fabrike.. Stvoriti situaciju za zivot za te ljude, prilikom zenidbe novcano nagraditi, za svako rodjeno dete novcana nagrada, motivisati ljude da prave decu, svakia porodoca bar najmanje 5 -oro djece da ima, Ulažite sad na kosovu i za dvadeset godina kad se postigne balans u stanovnistvu sa Albancima onda traziti ukidanje kosova sa srpske strane...Albanci su uspeli da ukinu srbiju.. Sto srbi ne bi mogli to isto ako bude vecina srpskog stanovnista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA