Albanci hoće referendum o ujedinjenju s Kosovom!

Predsednik Crveno-crnog saveza Kresnik Spahiju rekao je da "dve albanske države treba spojiti u federaciju”

  • 10

Crveno-crni savez, poznat po nacionalističkoj politici, podneo je zahtev Centralnoj izbornoj komisiji Albanije za održavanje referenduma o ujedinjenju Kosova i Albanije.

Predsednik Crveno-crnog saveza Kresnik Spahiju kazao je da "dve albanske države treba spojiti u federaciju". Spahiju je objasnio da bi ove "dve albanske zemlje" trebalo da pristupe Evropskoj uniji (EU) kao federacija, dodavši da je njegova stranka pokrenula ovu inicijativu na 100. godišnjicu razdvajanja albanske teritorije u etničkom smislu.

Spahiju je istakao da Centralna izborna komisija što pre treba da završi potrebne procedure za održavanje referenduma, poručivši da je ujedinjenje Albanije i Kosova "poslednji korak" ka tome da ove "dve albanske zemlje" same odlučuju o svojoj budućnosti, prenela je agencija Anadolija.

Crveno-crni savez je ideju o raspisivanju refereneduma za ujedinjenje Albanije i Kosova prvi put predstavio 28. novembra prošle godine.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Granica

    13. februar 2013 | 14:32

    Pa naravno, tako i treba, da budete zajedno. Ja sam za, definitivno...Ali spajajte se nize od Skodre, kako je uvek i bilo..Pametan neki narod?

  • Дашони

    13. februar 2013 | 13:14

    ДОБИЋЕТЕ КИТУ ЦВЕЋА ШОШОНЧИНЕ

  • Mari

    13. februar 2013 | 12:26

    Vic !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA