PEŠIĆ: Namerno sam preterala oko Dačića

- Premijer Srbije veoma uspešno i u dobrom pravcu vodi dijalog s Tačijem - ocenila je sociolog Vesna Pešić, dodajući da to daje nadu da će Srbija dobiti datum za pregovore sa EU

  • 1

Vesna Pešić izjavila je za NIN da je "svesno i namerno preterivala" poredeći premijera Ivicu Dačića sa britanskim premijerom Vinstonom Čerčilom. Ona je u tekstu za "Peščanik" napisala da Dačiću nameštaju aferu sa narko-kartelom Darka Šarića oni koji žele da zaustave pregovore o Kosovu.

- To ne znači da taj šef narko-klana ne postoji, niti sam se upuštala u kriminalističko-policijsku priču o kojoj ni danas ne znamo mnogo. I sada je reč o političkoj zloupotrebi slučaja Šarić, samo u glavnim ulogama igraju neki Radulović i premijer Dačić - kaže Pešićeva.

Ona je ocenila da Dačić veoma uspešno i u dobrom pravcu vodi dijalog sa Tačijem, što daje nadu da će Srbija dobiti datum za pregovore sa EU, iako su se tome suprotstavile sve nacionalističke snage, sa Koštunicom na čelu, koje sve uglas traže Dačićevu ostavku zbog izdaje Kosova.

- Tome su se pridružile i tzv. građanske stranke, s ciljem da sruše Vladu, mada je svako normalan očekivao da će one podržati politiku prema Kosovu i EU - kazala je Pešićeva.

(M. B. / Izvor: NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA