U Srbobranu za glas nude 1.500 dinara!

Policija je intervenisala zbog dojave da se građanima navodno nudi novac za glas. Građani tvrde da stranački aktivisti nude čokolade i šećer samo da bi se glasalo za određenu partiju

  • 0

Radio-televizija Vojvodine javlja da je u Srbobranu policija morala da interveniše zbog dojave da se građanima navodno nudi po 1.500 dinara za glas.

Ova televizija objavila je i svedočenje jednog građanina Srbobrana, koji je rekao da su stranački aktivisti nudili čokolade, šećer i slične stvari samo da bi glasali za određenu partiju.

Ukupno 83 biračka mesta otvorena su jutros na vreme kako bi svih 78.433 birača moglo da glasa za svog kandidata.

Pokrajinski poslanici iz navedenih gradova i opština podneli su ostavke zbog sukoba interesa, pošto su istovremeno obavljali i funkcije predsednika opština.

Na izborima u Zrenjaninu ima 10 kandidata, među kojima su predstavnici SNS, DS, LDP, SRS, LSV, pokreta Dveri, SPS-PUPS-JS-SDPS, DSS Narodne seljačke stranke i jedne grupe građana.

Dopunski izbori u Zrenjaninu održavaju se pošto je gradonačelnik Ivan Bošnjak iz SNS podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Na izborima u Apatinu takmiči se ukupno osam kandidata iz SNS, SRS, DSS, SPS-PUPS-JS-SDPS, DS, SVM i dve grupe građana.

Dopunski izbori u Apatinu održavaju se pošto je predsednik opštine Živorad Smiljanić iz SPS podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Na izborima u Srbobranu takođe učestvuje osam kandidata - iz SRS, SPO, SVM, LSV, SPS-PUPS-JS-SDPS, SNS, DSS i DS.

Izbori u Srbobranu održavaju se jer je predsednik opštine Zoran Mladenović iz koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu. Većinu u Skupštini Vojvodine ima koalicija DS-LSV-SVM-LDP.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA