Potvrđeno pisanje Telegrafa.rs: Ostavka ministarke sporta!

Snežana Samardžić Marković prelazi na novu dužnost - biće generalna direktorka Direktorata za demokratiju u Savetu Evrope

  • 0

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je da će zbog priprema za stupanje na dužnost generalne direktorke Direktorata za demokratiju u Savetu Evrope, o čemu je Telegraf.rs u četvrtak prvi informisao javnost, danas podneti ostavku na mesto ministra omladine i sporta u Vladi Srbije.

- Ovim putem potvrđujem navode da sam imenovana na poziciju generalnog direktora Direktorata za demokratiju Saveta Evrope. Ovo imenovanje je priznanje celoj Srbiji - rekla je Samardžić Marković u saopštenju dostavljenom medijima.

Generalni direktorat za demokratiju je, prema njenim rečima, jedno od najviših tela Saveta Evrope i objedinjuje, između ostalog, politička pitanja, regionalne politike kroz Kongres lokalnih i regionalnih uprava, obrazovanje, omladinu i sport.

- Prvi put u 63 godine dugoj istoriji Saveta Evrope neko sa naših prostora zauzeće ovu poziciju. Ovo imenovanje je čast za mene lično, a ogromno priznanje i za celu Srbiju i za Ujedinjene regione Srbije - zaključuje Samardžić-Marković.

Samardžić-Marković najavila je da će predložiti dosadašnju državnu sekretarku za omladinu, Ivanu Kovačević, da je zameni na mestu ministarke, jer je od prvog dana bila njena najbliža saradnica i najbolje je upoznata s problematikom.

(Telegraf.rs, foto: g17plus.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA