POKRAJINSKI IZBORI: Bez pobednika u prvom krugu glasanja

Prema preliminarnim podacima stranačkih izbornih štabova, biće drugog kruga glasanja u sva tri vojvođanska grada

  • 0

Pokrajinska izborna komisija sutra će saopštiti rezultate prvog kruga izbora za po jednog poslanika u Skupštini AP Vojvodini, održanih danas u Apatinu, Srbobranu i Zrenjaninu, izjavila je Tanjugu članica PIK Jelena Zlojutro, a prema preliminarnim podacima stranačkih izbornih štabova, biće drugog kruga glasanja.

Zlojutro je kazala da se na osnovu rezultata izlaznosti sa sigurnošću može tvrditi da će, s obzirom na nisku izlaznost, u sva tri grada biti i drugi krug izbora, u koji idu po dvoje prvoplasiranih, što potvrđuju i preliminarni nezvanični rezultati kojima raspolažu izborni štabovi političkih stranaka.

U izbornom štabu Demokratske stranke Tanjugu je rečeno da u sva tri grada u drugi krug idu kandidati DS, koji su i u Apatinu i u Zrenjaninu i u Srbobranu zauzeli drugo mesto.

- U Apatinu će kandidat DS Bruno Urbanovski, koji je osvojio 23,85 odsto glasova, u drugi krug ići sa kandidatom SPS Draganom Rastovićem, koji je osvojio 30,75 odsto glasova - rekao je predsednik Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora DS Strahinja Simović.

Prema Simovićevim rečima, u Srbobranu su se u drugi krug plasirali kandidat Srpske napredne stranke Živko Nastić, koji je u današnjem prvom krugu osvojio 35,72 odsto glasova i kandidatkinja DS Valerija Tanasijin, koja je osvojila 27,55 odsto glasova.

U Zrenjaninu, naveo je on, najviše glasova, prema podacima Izbornog štaba Demokratske stranke, pripalo je kandidatu SNS Darku Baćoku, 36,67 odsto, i kandidatu DS Miodragu Damjanovu, koji je osvojio 21,14 odsto glasova.

Simović je naglasio da se navedeni rezultati odnose na 91,7 obrađenih biračkih mesta u sva tri grada.

U izbornom štabu SPS raspolažu sličnim podacima kada je reč o izborima u Apatinu i Srbobranu, ali se njihovi preliminarni rezultati u Zrenjanu umnogome razlikuju od rezultata DS.

Potpredsednik pokrajinskog odbora SPS Radislav Striković rekao je da ta stranka u Zrenjaninu ima podatke sa 50 odsto birališta i da je na osnovu tih podataka za kandidata SNS glasalo 1.800 građana, za kandidata SPS 820, kandidat DSS je dobio 670 glasova, a tek na četvrtom mestu je kandidat DS, za koga je glasalo 640 birača.

Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke Igor Mirović potvrdio je da su se kandidati te stranke u Srbobranu i Zrenjaninu plasirali u drugi krug izbora tako što su osvojili ubedljivo najviše glasova u prvom krugu, a da u Apatinu kandidat SNS nije prošao u drugi krug.

Mediji su ranije javili da je u Srbobranu policija morala da interveniše, zbog dojave da se građanima navodno nudi po 1.500 dinara za glas.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA