JEREMIĆ: Žaliću se na Đilasa Ustavnom sudu

Bivši šef diplomatije najavio da će, ako se ispostavi da je lider DS-a Dragan Ðilas naterao Glavni odbor na antiustavno delovanje, zatražiti od njega da podnese ostavku na sve javne funkcije

  • 3

Predsedavajući Generalnom skupštinom UN Vuk Jeremić, koji je isključen iz Demokratske stranke, najavio je da će sutra ujutru podneti zvaničnu inicijativu Ustavnom sudu Srbije za ocenjivanje ustavnosti odluke Glavnog odbora DS-a, kojom je od bivših ministara traženo da vrate poslaničke mandate.

Jeremić je, gostujući na "Prvoj TV", rekao da, ako se ispostavi da je lider DS-a Dragan Ðilas naterao Glavni odbor na antiustavno delovanje, zatražiće od njega ostavku na sve javne funkcije.

Ako se ispostavi da je ta odluka bila ustavna, Jeremić je rekao da će odmah vratiti mandat.

"BAN I JA SMO NAJBLIŽI SARADNICI"

Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić izjavio je da je ''potpuno neprimereno'' razgovarati o špekulacijama da će i on učestvovati u ''trci'' za novog generalnog sekretara Svetske organizacije, ali i priznao da je ''velika čast'' što i svetski mediji pominju njegovo ime u tom kontekstu.

- Potpuno je neprimereno o tome sada raspravljati. Ban i ja smo sad najbliži saradnici, a izbori su 2016. - kazao je on gostujući na Prvoj TV.

Jeremić je rekao da je izbor za generalnog sekretara, 2016. godine, za njega ''daleka budućnost'', a da će se - po isteku mandata u GS UN  vratiti u zemlju da bi učestvovao u “javnom i parlamentarnom životu”.

U međuvremenu, dodao je, očekuje “još ispunjenijih šest meseci” predsedavanja na Ist riveru, kad je reč o predstavljanju Srbije i važnim političkim debatama.

"IMAM ODLIČNU SARADNJU SA NIKOLIĆEM, DAČIĆEM I VUČIĆEM"

Jeremić je potvrdio da je u Beograd doputovao zbog situacije oko isključenja iz DS, ali da to nije jedini razlog zbog kojeg nije u Njujorku - pošto u sredu putuje u Pariz, gde će biti održan prvi sastanak Visokog saveta Predsedavajućeg GS UN.

Savet okuplja deset poznatih diplomata, među kojima su bivši ruski premijer Jevgenij Primakov i bivši šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos.

Predsedavajući GS UN je odnose sa predsednikom, premijerom i prvim potpredsednikom Vlade Srbije ocenio kao “izuzetno korektne”.

- Blisko sarađujemo I bilo bi naopako da nije tako - ova prilika se pruža jednom u sto godina - kaže Jeremić.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klisura

    18. februar 2013 | 21:34

    Г. Јеремићу, држим палчеве да све иде у Вашу корист, а овом риђем, што вуче на жуто, саветујем да сам поднесе оставку, кад већ има своју јаку фирму.

  • Desko

    18. februar 2013 | 23:13

    Kad je komentar za democrate ne objavljujete...hahah e telegrafu, pošteno srbijoooo

  • Desko

    18. februar 2013 | 21:05

    Zikina dinastija...hajde da se volimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA