CVETKOVIĆ: Živim od ženine plate!

Bivši premijer kaže da nije započeo nikakav posao u inostranoj firmi, a da je poslednju platu primio krajem januara

  • 15

Bivši premijer Mirko Cvetković kaže da nije počeo posao sa partnerima iz SAD-a i da nije bio dužan da od Agencije za borbu protiv korupcije traži saglasnost za pokretanje privatnog biznisa.

- Nije u pitanju nikakav posao. Pre nekoliko meseci pozvan sam da u aprilu u Americi budem jedan od govornika na godišnjem skupu koji organizuje Banka federalnih rezervi iz Čikaga - rekao je Cvetković za "Blic".

Cvetković je kazao da je tema o kojoj bi trebalo da govori vezana za obrazovanje žena u oblasti finansija, i dodao da mu ta tema nije bliska i da verovatno neće otputovati.

Nekadašnji premijer je početkom decembra vratio poslanički mandat u Skupštini, a kao i ostali bivši ministri, krajem janura primio je poslednju od šest plata. Od tada, kako kaže, živi od ženine plate i troši ušteđevinu.

On je naveo da mu je cilj da se biznisom ubuduće bavi isključivo sa partnerima koji nisu iz Srbije.

- Čim budem postigao neki dogovor, zatražiću saglasnost od Agencije - dodao je Cvetković.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je da će Agencija ispitati da li je Cvetković prekršio zakon jer je počeo posao sa partnerima iz SAD, a nije istekao rok od dve godine od prestanka funkcije premijera.

(M. B. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA