Ambasador tuži ministra Mrkića zbog smene

Ministarstvo spoljnih poslova poručuje da je reč o neosnovanom gnevu ambasadora u Beču koji je odavno ispunio uslove za penziju, a koji je ovim istupom prekršio moralne kodekse

  • 0

Ambasador Srbije Milovan Božinović, kojem je ove sedmice okončan mandat u Austriji posle tri godine i tri meseca, najavio je tužbu protiv ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića, pošto je, kako tvrdi, ranije opozvan bez zvaničnog objašnjenja.

U intervjuu frankfurtskim "Vestima", Božinović je kazao da je njegova smena usledila na izričit zahtev Mrkića, posle izvesnog problema na bečkom aerodromu, a čitav slučaj nije ispitala ni disciplinska komisija, jer je to, kako je naveo, ministar izričito zabranio.

Božinović je rekao da će njegov advokat tokom ove nedelje podneti tužbu protiv ministra Mrkića zato što je sprečio da nadležne institucije Ministarstva ispitaju tačnost njegovih optužbi i zato što je, kako kaže, obmanuo Vladu da je Ambasada u Beču učinila neki propust zbog kojeg bi bilo kakva kazna, a naročito najstroža, opoziv, bila opravdana.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da se u ovom slučaju ne radi ni o čemu drugom već o "neosnovanom gnevu jednog čoveka koji je odavno ispunio sve uslove za penziju, sa čim očigledno ne može da se pomiri"

- Žao nam je što je ovim istupom, kojim je prekršio interne propise i moralne kodekse, pokušao da učini štetu našoj kući u želji da okrnji ugled MSP - navelo je Ministarstvo.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, čini se takođe da Milovan Božinović nije u stanju da dostojanstveno i profesionalno podnese odluku o opozivu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA