SNS: Demokrate namerno šire paniku! DS: Odgovornost, a ne politikanstvo!

Demokratska stranka uništila je srpske seljake i srpsku poljoprivredu zarad interesa svojih prijatelja tajkuna, saopštili su naprednjaci. Samo Vlada Srbije nije odreagovala blagovremeno na informaciju o štetnom mleku, odgovaraju demokrate

  • 5

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je jutros, odgovarajući portparolki Demokratske stranke (DS) Aleksandri Jerkov na kritike zbog prisustva štetnog aflatoksina u mleku, da je DS namerno širio paniku među građanima "kako bi razorio domaću poljoprivredu zarad interesa svojih prijatelja tajkuna".

Demokratska stranka uništila je srpske seljake i srpsku poljoprivredu, nadajući se da će tako, podmetanjem afere, svoju osutu stranku moći da podigne nešto iznad cenzusa - navodi SNS.

Naprednjaci tvrde da dok se "hiljade litara mleka prosipa svakog dana", demokrate "bez imalo stida ne odustaju od uznemiravanja i dovođenja u zabludu javnosti, i nastavljaju bezobzirno uništavanje seljaka".

- Demokratska stranka je namerno i planski širila paniku među građanima kako bi razorila domaću poljoprivredu zarad interesa svojih prijatelja tajkuna. Nijedna država u regionu nije podigla toliku paniku i nigde nije toliko seljaka uništeno kao u Srbiji - navodi SNS.

SNS se oglasio povodom izjave portparolke DS Jerkove, koja je sinoć navela da se od SNS očekuje da se čuje samo jedno - zašto je ministar poljoprivrede Goran Knežević "dve nedelje krio" da je mleko koje piju građani štetno za zdravlje.

Povodom jutrošnjeg saopštenja SNS ponovo se oglasio DS, koji ističe da je "očigledno da SNS smatra da je DS toliko moćna stranka da je uspela da raširi paniku i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, jer i u tim zemljama postoji problem sa mlekom".

U saopštenju se navodi da samo Vlada Srbije nije odreagovala blagovremeno i adekvatno, nego je počela sa povlačenjem štetnog mleka tek nakon dve nedelje od kada je ono povučeno iz prodaje u regionu.

- Vlada Srbije očigledno smatra da naši građani jedini u regionu nisu zaslužili da dobiju tačne i blagovremne informacije o štetnosti mleka i da umesto njih treba da gledaju političku predstavu, u kojoj nesposobni ministar pije mleko pred kamerama. Vlada ubeđuje građane da smeju da piju mleko, a istovremeno se ono povlači iz prodavnica - naveo je DS u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Tito

    23. februar 2013 | 12:14

    DS ne moze vise nista pomoci da predje cenzus. Gotovi su vec odavno. Oni vise nemaju politiku. Njihova politika je na nivou dve babe koje raspravljaju na pijaci o lošem vremenu.

  • Tom

    23. februar 2013 | 15:04

    Pukli ste zuti buuuaaaaa,ko gubi ima pravo da se ljuti HAHA

  • Tom

    23. februar 2013 | 21:28

    @jerry i ja tvojoj zeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA