Dežer: EU do aprila da se uveri u napredak

- Ne može sve biti rešeno preko noći, ali je važno da steknemo osećaj da stvari idu u dobrom pravcu - rekao je šef Delegacije EU u Beogradu

  • 3

Šef Delegacije EU u Beogradu Vensan Dežer ocenio je da je Srbija ostvarila znatan napredak na putu ka EU, ali je napomenuo da će odluka o početku pregovora o pristupu Uniji biti donesena na osnovu napretka dijaloga Beograda i Prištine i procesa reformi, za šta, kako je upozorio, nije ostalo još mnogo vremena.

- Jasno je da je Srbija ostvarila napredak i želimo da vidimo da se koraci nastavljaju u dobrom pravcu. Ne može sve biti rešeno preko noći, ali je važno da do 16. aprila (kada će Evropska komisija podneti izveštaj o napretku) steknemo osećaj da stvari idu u dobrom pravcu i da se postiže napredak - rekao je Dežer.

Rokovi su, prema njegovim rečima, jasni - posle izveštaja EK u aprilu, 28. juna će države članice doneti odluku o datumu.

U žiži pažnje biće napredak ostvaren u dijalogu Beograda i Prištine, ali i u procesu reformi, rekao je Dežer, i ocenio da je u dosadašnjih pet rundi dijaloga ostvaren napredak i da se početkom marta očekuju novi razgovori.

- Želimo da vidimo dalji napredak, kao i sprovođenje u delo ranije postignutih dogovora, posebno Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, kancelarijama oficira za vezu, energetici, telekomunikacijama... Imamo ograničeno vreme i moramo uložiti energiju i napore u tom pravcu - istakao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klisura

    25. februar 2013 | 01:38

    Важи Г. Дежер, послаћемо ти ЛГБТ популацију, да седе ствар.

  • Petko

    23. februar 2013 | 13:09

    Što više slušam ove evropske zvaničnike sve više vidim da je Brejvik samo hteo da im pomogne.

  • Petko

    23. februar 2013 | 13:08

    Da li smo stvarno retardirani ili nas samo tako EU vidi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA