DAČIĆ: Dogovor s Prištinom ni na vidiku!

Premijer Srbije ne vidi, kako kaže, o čemu bi u ovom trenutku informisao parlament u vezi sa dijalogom s Prištinom, jer su umesto dogovora, na vidiku duboki i teški problemi

  • 3

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su u dijalogu sa Prištinom na vidiku veliki problemi, da se nikakav novi dogovor niti sporazum ne nazire i da zato ne vidi o čemu bi u ovom trenutku trebalo da informiše parlament.

On je precizirao da postoji dubok i težak problem jer prištinske vlasti apsolutno ne žele da prihvate ništa što ne moraju i na šta ih niko ne tera.

- Nema dogovora jer prištinska strana ne prihvata i ne želi da razgovara da zajednica ima bilo koji instrument vlasti, izbore, organe, izvršna ovlašćenja - rekao je Dačić.

Upitan da li će predstaviti izveštaj o dijalogu pred Odborom za Kosovo i Metohiju Dačić je rekao da je prema Rezoluciji o Kosovu i Metohiji dužan da informiše parlament, a ne odbor, ali da nije problem ni da govori pred odborom, kada bude imalo o čemu da se razgovara.

- Ništa novo se nije desilo, nikakav novi dogovor ili sporazum nisu na vidiku, naprotiv, na vidiku su veliki problemi. O čemu da se informiše parlament - da smo se saglasili da treba da se formira zajednica srpskih opština, ali ni oko čega drugog - rekao je Dačić.

Za Srbiju je, istakao je on, neprihvatljivo da zajednica nema nadležnosti i da sve što ona može da izvršava je objavljivanje časopisa i organizovanje okruglih stolova.

Kako je dodao, prištinska strana misli da će Vlada Srbije prihvatiti sve samo da dobije datum.

- Pa nećemo, jer mi ovo ne radimo zbog datuma, već hoćemo da rešimo problem kompromisom - rekao je Dačić, i dodao da je komprimis kada "svako dobije pomalo onoga što nije želeo".

Datum, kako je rekao, treba ostaviti po strani i mada bi bilo dobro da ga dobijemo i EU treba da bude svesna da je nedobijanje datuma "put za ubijanje dijaloga". On je ponovio da sve to ukazuje da nema ničeg novog u dijalogu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitomir Km

    27. februar 2013 | 22:38

    Cuvaj se Dacicu sta radis i koje ces poteze dalje povuci da tebe i tvoje potomke ne stigne Lazareva kletva.

  • Drkadzija

    27. februar 2013 | 18:33

    Kosovo is Serbia and that's it!!!!!!!!!! No discussion, no compromise!!!!!

  • русија

    28. februar 2013 | 06:15

    РЂОМ КАПО ДОК МУ ЈЕ КОЛЕНА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA