Dačić neće biti saslušan zbog veza sa Mišom Bananom

Premijer Ivica Dačić i njegovi saradnici Ivica Tončev i bivši šef kabineta Branko Lazarević neće biti saslušani zbog veza sa Rodoljubom Radulovićem, saradnikom narko-klana

  • 5

Premijer Ivica Dačić, njegov savetnik Ivica Tončev  i bivši šef kabineta Branko Lazarević, uprkos najavama da će biti saslušani zbog veza sa Rodoljubom Radulovićem, bliskim saradnikom narko-bosa Darka Šarića, na saslušanje neće ići, bar ne u prvoj fazi istrage.

Uprava kriminalističke policije vodi o ovom slučaju istragu po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal. Zahtev je upućen početkom februara, kada je u medijima odjeknula afera o kontaktima Dačića, Tončeva i Lazarevića sa Radulovićem.

- U zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja nije naređeno saslušanje bilo kog državnog službenika - tvrde u MUP-u Srbije.

U policiji navode da je od njih zatraženo da pregledaju sve snimke kontakata pripadnika Šarićeve kriminalne grupe, da utvrde njihove kontakte sa državnim službenicima, kao i prirodu tih veza.

- Vrlo striktno je navedeno da se razdvoje privatni i službeni kontakti od onih u kojima je moglo doći do odavanja službene tajne. Zatraženo je i da se utvrdi da li su ti državni službenici u tom momentu imali saznanje o istrazi koja se vodila protiv Šarićevog klana - kažu u MUP-u Srbije.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije počeli su pregled 130 diskova snimljenih kontakata Šarićevih saradnika, kao i transkripte njihovih telefonskih razgovora tokom 2008. i 2009. godine.

U međuvremenu, premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je da su njegovi kontakti sa Radulovićem, koji je u bekstvu, bili privatni i da se nikada nije video niti čuo sa Šarićem.

Dačić je izjavio da ne zna da li postoje podaci o tome gde se nalazi Radulović, i istakao da je cilj policije da on bude uhapšen.

- Nema tu nikakvih dilema ni problema, cilj policije je da on bude uhapšen - rekao je Dačić, i naveo da sve to treba da se završi, jer je očigledno ta tema imala drugu pozadinu, a ne onu koja je predstavljena.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • yova

    28. februar 2013 | 01:07

    ...bas sam " iznenadjen"!! ...pazite na Kusturicu on je "opasan" po srbiju....dupeglava vlado gomilo LOPOVA I debila!!!

  • Ilija Čvorović

    28. februar 2013 | 04:18

    I ko je ovde majmun? Pa naravno narod. Dačić pojeo bananu a narod kao majmun sedi i ne reaguje. Koliko još "banana" treba da se dogodi da neko od ovih imunih majmuna bude bar smenjen. Bio sam u društvu nekoliko "žestokih" momaka u moje vreme nazivanih "sa asfalta" bar njih trojica ima slike sa privatnih druženja sa Dačićem i to ne iz daleka već u prijateljskom zagrljaju i u zanosu pesme - jednu imam i na svom telefonu... ... Nastavak sledi...

  • Sentinel

    28. februar 2013 | 07:37

    Ali vazno da vucic ko fol vodi borbu protiv korpucije dok se unistava drzava ali narod je preglup oni dalje veruju takvima sta ces ovca kad ide na klanje do zadnjeg veruje cak se svadja sa ostalim ovcama da ide na sisanje! Borba protiv korupcije da da sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA