Koštunica: Razvoj Vojvodine kao alternativa EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije rekao da je Statut Vojvodine protivustavan i da ga treba menjati

  • 0

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kritikovao je vlast u Vojvodini jer građane neprekidno zasipa evropskim bajkama, dok se danas u Vojvodini i celoj Srbiji živi najgore u poslednjih desetak godina.

Na skupu u Novom Sadu, na kojem je DSS danas predstavila Program za ekonomski oporavak Vojvodine, Koštunica je izjavio da je alternativa Evropskoj uniji upravo program razvoja Vojvodine i razvoja cele Srbije.

- Razvoj Srbije i normalna ekonomska saradnja sa svim državama je alternativa pogrešnoj i naopakoj politici sadašnje vlasti", rekao je Koštunica, ističući da Srbija svoju budućnost treba da gradi na političkoj i vojnoj neutralnosti.

Koštunica je poručio da će njegova stranka neprestano upozoravati javnost da je za razvoj poljoprivrede u Vojvodini neuporedivo značajnije da Srbija bude politički neutralna nego da postane članica Evropske unije.

Koštunica je rekao da je Statut Vojvodine protivustavan i da nema i ne može biti stabilnog razvoja i napretka Vojvodine na osnovama takvog pravnog akta, zbog čega je istakao da je neohodno da se on promeni i u potpunosti uskladi sa ustavnim odredbama.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA