Državni vrh sutra o Kosmetu i Železari

Predsednik Nikolić će sa Dačićem, Vučićem i Nikolićem razgovarati o državnom stavu u pregovorima s Prištinom, ali i sudbini smederevske Železare, nakon što su Rusi odustali da dostave ponudu

  • 0

Državni vrh će sutra ujutru u 9 sati, na Andrićevom vencu, održati sastanak na kome će glavne teme biti pitanje Kosmeta i smederevska Železara, saznaje Telegraf.rs.

Predsednik Tomislav Nikolić će sa premijerom Ivicom Dačićem, Aleksandrom Vučićem i Mlađanom Dinkićem razgovarati o državnom stavu u briselskim pregovorima s Prištinom, sa akcentom na deo u vezi sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Podsetimo, SPC je ranije istakla da je za nju neprimeljiv deo Rezolucije koji predviđa ugovorne odnose sa vlastima u Prištini, po ugledu na status Vatikana u Italiji.

Druga važna tema sastanka biće sudbina Železare u Smederevu, nakon što su Rusi odustali od dostavljanja ponude. Ministar finansija i privrede je, ranije danas, kazao da će "Plan B" za Železaru, predstaviti sutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA