Dačić ipak na saslušanju o sumnjivim kontaktima?

Polovinom marta, Ivica Dačić i njegovi saradnici ipak će biti saslušani, a prekucavanje 130 diskova prisluškivanih razgovora mafijaša i državnih funkcionera je pri kraju, prenose mediji

  • 2

Premijer Ivica Dačić biće saslušan polovinom marta u sklopu istrage o sumnjivim kontaktima državnih i policijskih funkcionera sa Rodoljubom Radulovićem - Mišom Bananom, bliskim saradnikom Darka Šarića, saznaje Informer.

Iako, prema ranijim napisima u medijima, specijalni tužilac za organizovani kriminal, Miljko Radisavljević nije zatražio da se u vezi sa ovim slučajem saslušaju Dačić, njegov savetnik za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev, kao i Branko Lazarević, bivši šef Dačićevog kabineta, izvori Informera iz MUP-a tvrde da to ne znači da njihovog saslušanja neće biti.

Kako je listu potvrđeno u vrhu tužilaštva i MUP, istražni organi rade punom parom na prekucavanju i transkriptima 130 diskova i prisluškivanih razgovora i snimljenih kontakata mafijaša i državnih funkcionera. Taj posao je pri kraju i čim bude gotov, saslušanja bi trebalo da počnu, i to već u prvoj polovini marta.

- Spekulacije da premijer i njegovi saradnici neće biti pozvani na razgovor zato što se ne pominju u zahtevu tužilaštva ne stoji, jer preslušavanje 130 diskova nije završeno. Krug ljudi, koje bi trebalo ispitati biće poznat kada se to  završi, a pozive će dobiti svi, koji se nalaze na diskovima, uključujući i Dačića - tvrde izvori lista.

Prema njihovim rečima, transkripti diskova su pri kraju.

Vanja Vukić, državni sekretar u MUP, kaže za Informer da "nema zataškavanja afere". Isto je potvrdio i njegov kolega Vladimir Božović.

- Tužilac verovatno i ne zna šta je sve na onim diskovima. Ali, formulacija u zahtevu "prikupljanje potrebnih obaveštenja na okolnosti" podrazumeva da policija može da sasluša sve osumnjičene. Štaviše, krug lica za ispitivanje ukazaće se tek posle transkrikpata - objasnio je Siniša Simić, bivši javni tužilac.

(Teleggraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    1. mart 2013 | 05:56

    а ко ће да га " саслуша" ??? сам себе

  • goksi

    1. mart 2013 | 07:26

    Ako puknu pregovori sa Pristinom eto nama izbora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA